Brasov: Jumatate de Brintex INCHIS inainte de controlul de astazi. Vanzatorii au FUGIT din magazine si au abandonat marfa. Vezi ce se intampla cu produsele:

Last Updated on octombrie 19, 2015

cececeee
foto: Robert Frunzescu, mytex.ro

Astăzi, ANAF a declanșat operațiunea „Cristal” pentru reducerea evaziunii fiscale în depozitele en-gross. Inspectorii au mers de dimineață la Brintex unde au avut câteva suprize.

De frica amenzilor usturătoare, mai bine de jumătate dintre comercianți, care cel mai probabil nu aveau actele în regulă, și-au închis magazinele și au plecat, afisând pe ușile magazinelor mesaje precum „Probleme personale”, „După marfă” și „Revin imediat”.

foto: Robert Frunzescu, mytex.ro
foto: Robert Frunzescu, mytex.ro

În cazul acestora, inspectorii antifraudă le-au sigilat magazinele, iar pentru a-și recupera marfa, comercianții trebuie să se prezinte la Agenția Națională de Administrare Fiscală. Totodată, reprezentanții ANAF au precizat că ruperea sigiliului se pedepsește cu închisoarea.

Din categoria comercianților care ar părea să nu aibă toate actele în regulă, mai fac parte și operatorii economici care nu și-au închis magazinele dar au blocat accesul cu o coadă de mătură sau un manechin și au părăsit complexul comercial.

[ads2]

„În mod normal dacă nu e nimeni acolo, marfa poate fi abandonată, iar în situația asta se confiscă. Mai putem anunța administratorul angroului, iar acesta are datele de contact ale firmei și se contactează proprietarul”, a explicat pentru mytex.ro purtătorul de cuvânt al ANAF, Alexandru Cristea.

Complexul Brintex din Brașov face obiectul acțiunii inspectorilor antifraudă care vor monitoriza 24 de ore din 24 intrările și ieșirile de marfă, iar în cazul celor găsiți cu neregului se va demara controlul amănunțit al activității desfășurate până în prezent.

Previous Story

Brasov: Doi medici cercetati PENAL in cazul femeii care a murit inghetata dupa ce a fost lasata sa plece doar in pijamale si papuci de casa din spitalul Tractorul

Next Story

DEDICATIE din Brasov: „Ma Intorc acasa” – Dan Spataru, Cerbul de Aur 1968