Dragos David: Cultura nu va mai fi „cenusareasa” Brasovului

Last Updated on octombrie 6, 2015

Consilierii locali au votat bugetul pentru cultură pe perioada 2016 – 2022, un buget care ajunge la suma de 114 milioane de lei.

Votarea acestui buget este o condiție obligatorie pentru candidatura Brașovului la  titlul de Capitală Europeană a Culturii.

„Această sumă reprezintă doar contribuţia municipalităţii braşovene. Bugetul poate fi suplimentat, în funcţie de prevederile strategiei privind dezvoltarea culturii, ce a fost adoptată recent de Consiliul Local, elaborată în funcţie de strategia de dezvoltare culturală a Braşovului, vom mai atrage fonduri, de la Consiliul Judeţean, Uniunea Europeană, Agenţia Metropolitană, Guvernul României, sau de la ONG-uri sau mediul de afaceri”, a explicat viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă, citată de bzb.ro

Directorul Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David, a subliniat că, până acum, cultura era o cenuşăreasă a domeniilor de dezvoltare, iar cu această ocazie, autorităţile locale încearcă să o aducă la un nivel echitabil faţă de celelalte domenii.

„Privind în ansamblu domeniile de dezvoltare a municipalităţii şi a întregii zone metropolitane, toate sunt abordate în funcţie de nevoile cetăţenilor”, a punctat Dragoş David.

Previous Story

Serban Huidu, despre accidentul din Brasov, dupa 4 ani. „Nu am depasit”

Next Story

Brasov: Mihaela Bilic, Grigore Leşe, Radu F. Constantinescu vin la Targul de carte „Bookfest”