Brasov: Primul vinovat pentru transformarea orasului in lac cand ploua mai tare: gurile de canal

Last Updated on octombrie 8, 2015 Purtătorul de cuvânt al primăriei, Sorin Torcea, a declarat că municipalitatea a cerut Companiei Apa să găsească soluţii pe termen scurt, mediu şi lung pentru a rezolva problema inundaţiilor din punctele sensibile ale oraşului, respectiv zona Stadionului Tineretului, Bulevardul Gării vizavi de Hotelul Kronwell, strada 13 Decembrie, sub pasajul CFR sau Craiter.

Aceste zone se inundă la fiecare ploaie mai puternică, tocmai pentru că sistemul de scurgere a apelor meteorice nu face faţă.

O problemă apărută în urma asfaltărilor este panta neregulamentară rămasă după lucrări, din cauza căreia apele meteorice nu se pot scurge spre sistemul de canalizare. „Vom face o inventariere a tuturor situaţiilor neregulamentare, pentru că sînt mai multe de acest fel pe străzile din oraş. Pînă la instalarea sezonului rece se va interveni pentru a le corecta“, a declarat Sorin Toarcea, citat de monitorulexpres.ro
In zona Gării a fost apă mare, până și la covrigăria Gigi a intrat apă. Vezi aici Video:

Asa este acum in Brasov! Pana si la Gigi a intrat apa

Posted by Stefania C Ban on Sunday, September 20, 2015

 

Totodată, Sorin Torcea a mai spus că vor fi corectate și gurile de canal care au fost înălţate prea mult în urma lucrărilor de asfaltare, crescînd astfel riscul unor inundaţii din cauza apelor pluviale care nu se pot scurge în sistemul de colectare.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Tramvaie in fata actualei Primarii, 1917

Next Story

Brasov: Gravida lovita pe trecerea de pietoni are nevoie de ajutorul tau pentru a iesi din coma. „Ma uit la ea si sper sa ma apuce de mana, sa-mi zambeasca”