Brasov. Povesti din Brintex in urma controlului ANAF: O casa de marcat fara nici un bon emis anul acesta, marfa furata din Bucuresti etc

Last Updated on octombrie 27, 2015

foto: Robert Frunzescu
foto: Robert Frunzescu

Inspectorii ANAF au demarat săptămâna trecută o operațiune în complexul Brintex din Brașov unde au descoperit multe neregularități.

Astfel, un comerciant cu amănuntul care face afaceri în complex de ani buni a fost găsit în timp ce vindea fără să aibă casă de marcat. Practic, făcea evaziune fiscală la liber, fără nici o jenă, ca orice speculant. Alt stand, alt caz, şi mai „deştept”. Comerciantul avea casă de marcat însă anul acesta nu a emis nici măcar un bon fiscal.

De asemenea, un alt patron care are în Brintex un stand de câteva sute de metri pătraţi şi alte două magazine în oraş, în zone cu vad comercial, era pe lista de control a inspectorilor după ce aceştia au observat că de ani buni firma respectivă iese în pierdere, deşi are un stoc de marfă de circa un miliard de lei vechi şi trei angajaţi, scrie mytex.ro „Deci aţi ieşit pe pierdere în fiecare an?”, l-a întrebat un inspector pe patron. „Da”, a venit rapid răspunsul acestuia. „Şi atunci de unde aţi avut bani să vă cumpăraţi maşină anul acesta”, a replicat inspectorul.

O altă poveste din „Brintex” este a unui patron care a reuşit cumva să-şi păcălească fosta soţie să-i preia afacerea, în prima zi a controlului ANAF, motivând că pleacă din ţară. Acum, omul a scăpat de piatra de moară pe care o avea atârnată de gât, însă doamna va avea de dat multe explicaţii inspectorilor de la ANAF, mai ales că după spusele unora mare parte din stocul era marfă furată de la Bucureşti.

Previous Story

Amintiri din Brasov: 1 mai 1967, in fata Parcului Central

Next Story

Brasov: Peste 200 de pasari exotice vin la Gradina Zoologica