Brasov: Doi medici cercetati PENAL in cazul femeii care a murit inghetata dupa ce a fost lasata sa plece doar in pijamale si papuci de casa din spitalul Tractorul

Last Updated on octombrie 19, 2015 În luna martie a acetui an, o bătrână a fost lăsată să plece acasă din spitalul Tractorul doar în pijamale și papuci de casă. Necunoscând orașul și având probleme cu memoria, s-a rătăcit și a murit înghețată.
Ioana Caloian (83 de ani) din Brăila a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cu probleme respitatorii. Femeia locuia la Braşov la rude. După ce a fost stabilizată pacienta a fost transferată la Unitatea din Tractorul, o secţia a Spitalului de Urgenţă. De aici au început problemele.

Medicul care în acte era de gardă nu se afla însă în spital, informează adevărul.ro. Eva Ionel rugase o rezidentă, specializată în reumatologie să îi ţină locul. Nu a anunţat nici şeful de secţie şi nici conducerea spitalului. În plus, înlocuitorul, medicul Veronica Grigore nu avea contract cu spitalul din Braşov, fiind angajată la Sfântu Gheorghe.

Medicul Veronica Grigore a semnat externarea la cerere a bătrânei, dar nu s-a mai interesat de soarta ei. Nu a cerut ca bătrâna să fie supravegheată până când un aparţinător ar fi venit la spital să îi aducă haine de stradă. Aşa s-a ajuns în situaţia ca bătrâna să plece din spital doar în pijamale şi papuci de casă. Nu a cunoscut Braşovul şi s-a rătăcit. A fost găsită moartă după două zile, pe un câmp la mai puţin de un kilometru de spital.

[ads2]

Medicul care a părăsit garda a fost concediat, dar Eva Ionel avea oricum vârsta pensionării. Ea şi-a recunoscut greşeala. Acum este cercetată şi penal de procurori pentru abuz în seviciu şi complicitate la fals în înscrisuri oficiale. În acest dosar procurorii o mai cercetează şi pe Veronica Grigore rezidentul care i-a ţinut locul medicului de gardă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale.

Previous Story

Brasov: Mall-ul Coresi organizeaza „Noaptea Alba a Reducerilor”. Ofera 200 de vouchere cadou

Next Story

Brasov: Jumatate de Brintex INCHIS inainte de controlul de astazi. Vanzatorii au FUGIT din magazine si au abandonat marfa. Vezi ce se intampla cu produsele: