Video Brasov: Lacul Noua a fost repopulat cu pesti. 200 de kilograme de caras si crap fitofag in aceasta etapa

Last Updated on septembrie 2, 2015 Lacul noua a fost repopulat cu peste 200 de kilograme de caras și crap fitofag, iar acțiunea va continua până la sfârșitul lunii.

Acţiunea de repopulare derulată de administratorul lacului, cu sprijinul municipalităţii braşovene, vine ca urmare a măsurilor de interzicere a pescuitului în această zonă de agrement.

Carasul şi crapul fitofag sunt specii recomandate pentru a preveni creşterea necontrolată a algelor şi a altor plante subacvatice, scrie rttbrasov.ro

Acţiunile de repopulare vor continua până la sfârşitul lunii septembrie şi se va mai aduce în total, circa două tone de peşte.

În urmă cu patru ani, lacul de la Noua a fost desecat şi a fost îndepărtată vegetaţia parazitară. Cu acea ocazie s-a şi motat o membrană geotextilă, care are rolul de a împiedica creşterea vegetaţiei nedorite.
Un an mai târziu, întreaga zonă de agrement de la Noua a fost reamenajată.

S-au refăcut aleile, s-a schimbat mobilierul urban şi stâlpii de iluminat public şi s-au reamenajat zonele verzi. Proiectul de reabilitare a zonei de la lacul din Noua s-a făcut cu bani de la Administraţia Fondului de Mediu, prin Programul Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului, prin realizarea de spaţii verzi în localităţi. 10% din lucrările în valoare de peste 2 milioane de lei au fost suportate de municipalitatea braşoveană.

Pentru a-i descuraja pe eventualii pescari de ocazie în apa lacului, poliţiştii locali vor supraveghea permanent zona, mai scrie sursa citată.

Vezi aici Video:

Previous Story

Accident Brasov: VIOLENT! Doua autoutilitare s-au ciocnit iar un tir a intrat in amandoua. Vezi aici Video:

Next Story

Brasov: Bile pe trotuar impotriva parcarilor neregulamentare. Cum ti se pare ideea?