Brasov: Doi copii cu obezitate morbida au fost salvati la Spitalul Sf. Constantin

Last Updated on septembrie 12, 2015 Doi copii care sufereau de obezitate morbidă și care împreună cântăreau peste 340 de kilograme, au fost salvați de o echipă de la Spitalul Sf. Constantin, condusă de dr. Bogdan Moldovan.

Ei au supuşi unor intervenţii chirurgicale identice, cea de obezitate (gastric sleeve), efectuată laparoscopic, combinată cu chirurgia ORL a sindromului de obstrucţie nazo-faringiană (acestea fiind efectuate de echipele coordonate de dr. Lucian Oncescu şi dr. Valeriu Bronescu). Intervenţiile au fost încheiate cu succes, băieţii plimbându-se deja prin reanimarea spitalului.

„Avem mai multe solicitări din partea unor părinţi care au copii cu asemenea probleme. I-am supus unei evaluări în care au fost asistaţi de medici de nutriţie, de psiholog pediatru, de alţi specialişti.

Am vrut să vedem dacă evoluţia postoperatorie va fi favorabilă. Nu din punct de vedere chirurgical, medical, ci dacă aceşti copii şi mai ales părinţii lor vor fi capabili să persevereze în respectarea indicaţiilor privind reducerea cantităţii de hrană”, a explicat dr. Bogdan Moldovan, şeful secţiei de Chirurgie de la Spitalul Sf. Constantin, pentru mytex.ro.

Previous Story

Accident Brasov: A intrat cu masina intr-un panou publicitar, in intersectia de la Star

Next Story

Accident Brasov: Doua masini s-au ciocnit iar un tanar de 23 de ani a decedat, pe DN 13