Last Updated on septembrie 22, 2015 În perioada interbelică, era o stațiune balneară renumită pentru băile şi izvoarele termale, azi localitatea brașoveană Zizin este un sat în care intră doar tirurile care încarcă apa minerală de la fabrica de aici. În 1927, localitatea Zizin este declarată instituție balneo-minerală mică. Pe lângă apele minerale, peisajul pitoresc și aerul ozonat din pădurile Zizinului recomandau stațiunea ca destinație pentru mulți oameni care-și căutau sănătatea, dar și pentru turiști. Sezonul ţinea de la 1 mai şi până în septembrie.
În mica stațiune poposea și familia regală și existau vederi cu Zizin ce erau trimise în țară și chiar în străinătate. Pe locul unde acum este fabrica de apă minerală era şi atunci o făbricuţă, care aparţinea celebrei firme Borviz. Era îmbuteliată apă la sticle de un litru, care erau transportate învelite în paie, cu căruţele, până la Budila, la gară, scrie Agentia de dezvoltare durabila a judetului Brasov.
Autobuze circulau regulat între București și Zizin, unde pacienții puteau să se cazeze în diverse vile și la hotelul–cazino Concordia, ce azi nu mai există. Cum au dispărut și băile reci şi calde, precum și pompele ce trăgeau apa tămăduitoare, ce era indicate pentru tratarea bolilor respiratorii, digestive, ginecologice, anemiilor și afecţiunilor sistemului nervos. Astăzi, izvoarele sunt fie închise, fie captate de fabrică. A rămas doar o groapă la poalele dealului- izvorul Lobogó- din care oamenii mai iau apă minerală şi azi.
Războiul și naționalizarea au lăsat în paragină stațiunea, despre a cărei strălucire vorbesc azi doar bătrânii satului care au prins în copilărie forfota și efervescența cochetei localități.