Brasov: Un nous sens giratoriu in oras. La Ceasu` Rau. Vezi ce treceri de pietoni se desfiinteaza

Last Updated on septembrie 16, 2015 Una din cele mai aglomerate zone din oraș, la Ceasu` Rău, va fi fluidizată cu un sens giratoriu.

„Luna viitoare, în cadrul şedinţei Comisiei de Circulaţie, va fi prezentat acest studiu de trafic şi se va lua o decizie în ceea ce priveşte resistematizarea traficului rutier de la Ceasu Rău”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

În şedinţa Comisiei de Circulaţie de ieri s-a stabilit desfiinţarea trecerii de pietoni de pe strada Stadionului din Bartolomeu (respectiv traversarea dinspre linii spre Complex), dar şi a celei care este paralelă cu calea ferată, informează bzb.ro.

Zebra care traversează Calea Făgăraşului din dreptul Gării Bartolomeu va fi mutată mai aproape de sensul giratoriu, iar pe axul drumului se va amenaja şi un refugiu pentru pietoni.

În şedinţa Comisiei de Circulaţie s-a analizat şi justificarea menţinerii trecerilor de la Sala Sporturilor (de pe B-dul Gării), dar şi de pe B-dul Saturn, în apropiere de Gemenii.

Ţinând cont că aceste zebre sunt destul de aproape de cele amenajate la giratoriile de pe aceste bulevarde s-a propus desfiinţarea lor.

Totodată, în zona cartierului Tractorul, pe strada 13 Decembrie, odată cu mutarea trecerii de pietoni din zona Lidl s-a luat decizia montării de separatoare de sens între sensul giratoriu de la Independenţei şi cel de la mall-ul Coresi, astfel încât traficul să nu mai fie blocat de cei care intrau şi ieşeau la stânga de pe străzile laterale.

Aceştia sunt obligaţi acum să întoarcă la unul dintre cele două sensuri, iar Poliţia Rutieră le-a cerut montarea de separatoare de sens şi pe tronsonul dintre giratoriul de la Coresi şi cel de la intersecţia cu strada Henri Coandă, fiindcă unii şoferi care ieşeau de la mall întorceau pe linie continuă, existând riscul producerii de accidente.

Previous Story

Record de angajari in Brasov. Din lipsa de personal, companiile cauta angajati din alte judete

Next Story

Accident Brasov: A zburat prin parapet dupa care s-a rasturant cu rotile in sus