Brasov: Un barbat merge zilnic pe jos 14 km pentru 30 de lei

Last Updated on septembrie 21, 2015

Un bărbat din Codlea, judeţul Braşov,  parcurge zilnic câte 14 kilometri pentru a aduna fier vechi, pe care îl duce într- un centru de colectare din oraşul său.

De trei ani, Aurel Ilie, în vârstă de 41 de ani, poate fi văzut zilnic străbătând pe jos şoseaua dintre oraşele Codlea şi Ghimbav, dus-întors, acesta mergând nu mai puţin de 14 kilometri. Bărbatul parcurge zi de zi această distanţă pentru a-şi câştiga pâinea, într- un mod cinstit, spune el, fără a cerşi mila trecătorilor.

Mai exact, el merge până în Ghimbav pentru a aduna fier vechi de la casele oamenilor, pe care îl încarcă într-un cărucior şi îl cară apoi până într-un centru de colectare din oraşul său, unde îl vinde pe o sumă modică de 30-40 de lei. Pare o nimica toată, dar lui îi asigură traiul zilnic, scrie libertatea.ro

Aurel spune că ar lucra, dar nu are şcoală, aşa că altă modalitate de a câştiga bani, din păcate, nu are. În plus, el a precizat că a încercat să colecteze fier şi din oraşul lui, însă nu are nici o şansă să găsească aşa ceva acolo.

“Ţiganii din Codlea au ras tot. Nici în pământ nu mai dai de fier dacă îl cauţi. Unii mai fură de la centrul de colectare, în timpul nopţii, dar eu nu vreau să am probleme cu Poliţia. Vreau să fiu curat”, a povestit Aurel.

Previous Story

Brasov: Actiune de strangere a deseurilor electrice si electrocasnice. Vezi aici punctele de colectare:

Next Story

Aeroportul Brasov: Recuperarea terenului a fost aprobata de o comise a Senatului. Primul pas