Brasov: Treptele dintre blocurile din Răcădău vor fi zugrăvite cu versuri din poezii despre Braşov

Last Updated on septembrie 23, 2015

Treptele dintre blocurile din Răcădău vor fi zugrăvite cu versuri din poezii despre Braşov, ale unora dintre cei mai mari poeţi din istoria literaturii române. Proiectul va fi realizat de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Braşov, împreună cu Primăria Braşov, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov, elevii Liceului de Artă Hans Mattis Teutsch şi site-ul “Prin Braşov”.


“Este un proiect interesant şi cred că va contribui la imaginea Braşovului în calitate de oraş candidat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, în anul 2021″, a declarat viceprimarul Ciprian Bucur, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

1

(foto adevarul.ro)

“Cultura presupune mai ales o apropiere de centrul oraşului, dar consumatorii de cultură sunt şi în cartiere. Un astfel de proiect asigură accesul la cultură şi în zonele mai îndepărtate de centrul oraşului. Acum opt ani, Primăria Braşov a finanţat volumul <Braşovul în 100 de poeme> şi am considerat normal să implicăm Primăria în acest proiect în care ne propunem promovarea şi valorificarea poeziei dedicate Brașovului în vederea consolidării identității culturale locale, prin zugrăvirea contratreptelor din Cartierul Valea Cetății (Răcădău) cu versuri semnate de clasici ai literaturii române, creându-se astfel o <antologie murală> a Brașovului”, a declarat Adrian Lesenciuc, preşedintele USR – filiala Braşov.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, în prima fază vor fi cooptaţi elevi voluntari de la Liceul de Artă, care vor picta contratreptele cu ajutorul unor şabloane şi a unor spray-uri cu vopsea. Elementul de originalitate va fi dat de arabescurile literelor, realizate ulterior aplicării vopselei cu şablonul.  Textele care vor apărea pe trepte vor fi stabilite de un grup de scriitori braşoveni membri ai USR.

Previous Story

Brasov: Staţia de la Parcul Central se mută la Liceul de Muzică

Next Story

Brasov: Stadionul Municipal transformat in zona de … gratare. „Nu va fi vorba doar de amenajarea unei platforme imense de beton”