Brașov: Până la sfârşitul anului, cartierul Noua va fi legat de centura ocolitoare

Last Updated on septembrie 8, 2015

Primarul George Scripcaru a verificat astăzi stadiul lucrărilor la artera de circulaţie care va face legătura dintre cartierul Noua, intersecţia cu str. Prunului, şi tronsonul 1 al ocolitoarei municipiului Braşov.

Artera proiectată va avea o lungime de 2,145 km, trei sensuri giratorii, o lăţime de 7 m cu o bandă pe sens, flancată de zona verde, piste de biciclişti pe o parte şi trotuar pe cealaltă parte. Traseul este iluminat până la intersecţia cu magistrala de cale ferată. De-a lungul său sunt prevăzute trei perechi de staţii pentru transportul în comun.

„Este un proiect important pentru oraş, pentru că viitoarea arteră de circulaţie va face legătura între cartierul Noua şi ocolitoarea municipiului, ceea ce înseamnă că traficul va fi fluidizat pe Calea Bucureşti şi va asigura încă  o legătură a acestui cartier cu restul oraşului. În următoarea etapă vom face un acces dinspre acest drum spre drumul unde este situat Selgrosul şi un altul spre viitoarea arteră de circulaţie care va merge pe lângă calea ferată şi se va uni cu prelungire Crinului. În acest fel vom crea o reţea de drumuri între Calea Bucureşti şi calea ferată, care va fi baza pentru dezvoltarea întregii zone”,  a declarat primarul George Scripcaru, citat de adevarul.ro

Gradul de execuţie a lucrării este de 55%. Termenul de finalizare a lucrării este  30.11.2015. Valoarea totală a proiectului este de 16.045.863,52 lei, din care eligibil 15.077.751,12 lei, contribuţia bugetului local fiind de 2%.

Previous Story

Oktoberfest Brasov: Vezi programul de marti si un video cu atmosfera de luni seara

Next Story

Brasov: Începe Dracula Film Festival