Brasov: George Scripcaru a blocat marirea salariilor la Compania Apa. „E timpul ca aceasta companie să porneasca macar un proiect pilot in Brasov”

Last Updated on septembrie 16, 2015 Mărirea de salarii dorită de șefii de la Compania Apa a fost blocată astăzi de primarul Brașovului, George Scripcaru.

În 2014, indemnizaţiile directorilor din compania APA au trecut lunar chiar şi de 3.000 şi chiar 4.000 de euro, iar cei din Consiliul de Administraţie au primit aproximativ 40.000 de lei pe an. Asta în condiţiile în care braşovenii plătesc unul din cele mai mari tarife la apă din România.

„Municipiul Braşov, care este parte în această companie prin reprezentantul său în Adunarea Generală a Acţionarilor, a primit mandat de la mine în şedinţa de ieri să transmită un mesaj foarte clar şi să supună la vot această poziţie a noastră ca şi acţionar în Compania Apa, aceea că nu se aprobă această indemnizaţie, pe care cei din conducerea Apa o vor adăugată la salariu şi la veniturile lor”, a explicat miercuri, liberalul George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov.

„Şefii de la Apa ar trebui să realizeze contorizare individuală”

„E timpul ca această companie să pornească măcar un proiect pilot în Braşov, pe lângă investiţiile şi programele care se derulează cu finanţare europeană. Ar putea face un proiect pilot pe un cartier. Măcar un bloc să-l pornească şi să fie făcute apoi calcule sau extinderi într-o anumită perioadă. N-ar fi de neglijat identificarea unei surse de accesare europeană pentru contorizare individuală”, a adăugat astăzi, liberalul George Scripcaru.

Ultima majorare a tarifului la apă a avut loc la 1 iulie iar metru cub de apă costă acum aproximativ 1,75 euro. Faţă de anul 2000, preţul este de aproape 18 ori mai mare.

Previous Story

Brasov: Incepe curatenia de toamna. Vezi unde poti arunca deseurile:

Next Story

Vezi cand joacă FC Brasov si Unirea Tarlungeni in Cupa României