Aeroportul Brasov: Restituirea terenului a fost aprobata de Senat cu 68 de voturi

Last Updated on septembrie 23, 2015 Senatorii au dat aviz favorabil propunerii legislative care prevedea transferul celor 200 de hectare de teren din proprietatea Institutuli Cartofului în proprietatea şi administrarea Consiliului Judeţean Braşov în vederea continuării lucrărilor la aeroport.

„S-a aprobat cu 68 de voturi pentru şi o abţinere, nici un vot împotrivă. Proiectul a fost susţinut de toţi braşovenii care au fost în sală. Au fost prezenţi patru senatori în sală de la Braşov, iar abţinerea nu a fost de la braşoveni. Avem promisiuni că va intra săptămâna viitoare în procedură de urgenţă la comisii şi la Camera Deputaţilor.

Proiectul va fi susţinut în plen de unul dintre iniţiatori, iar cel mai devreme în două săptămâni ar putea fi aprobat în plen, la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Noi ne zbatem să nu stea la cameră în sertare. Din fericire există voinţă politică, iar de data aceasta vedem că Guvernul nu se opune”, a precizat senatorul braşovean liberal Marius Neculoiu, citat de bzb.ro.

În 2009, Consiliul Judeţean Braşov a primit 200 de hectare pentru a putea demara lucrările la această investiţie, ţinând cont că pe lângă terenul necesar pentru construcţiile propriu-zise mai era nevoie şi de o zonă pentru siguranţa activităţii aeroportuare, însă termenul pentru realizarea investiţiei era de cinci ani, după care se pierdea dreptul de administrare asupra terenului. În iunie 2014, acest termen a expirat, astfel că nu s-au mai putut continua lucrările.

Previous Story

Video Brasov: Gravida accidentata pe o trecere de pietoni este inca in coma. ATENTIE! Imagini cu impact emotional

Next Story

Brasov: Staţia de la Parcul Central se mută la Liceul de Muzică