RAT Brasov nu mai cumpara autobuze noi anul acesta

Last Updated on august 27, 2015

RAT renunţă deocamdată la achiziţionarea celor 85 de autobuze şi zece troleibuze pe care le avea în plan pentru acest an. Negocierile dintre conducerea Regiei Autonome de Transport Braşvo (RAT) şi reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru un credit destinat cumpărării acestor autobuze au ajuns în impas, astfel că nici procedura de achiziţie nu a mai fost lansată.

În luna iunie, Municipalitatea şi-a anunţat intenţia de a încheia un acord cu BERD, pentru a accesa un nou credit pentru extinderea flotei, cu autobuze mici, care să fie folosite în momentul în care RAT Braşov se va transforma în operator regional de transporturi, informează monitorulexpres.ro

Planul de achiziţie pentru acest an cuprindea 85 de autobuze noi cu motorizare EURO 6 şi zece troleibuze. În prezent, RAT Braşov dispune de 15 autobuze Mercedes şi 15 MAZ cumpărate în 2004, 30 de autobuze MAZ cumpărate în 2005 şi 28 de autobuze mici BMC şi 81 de MAN, cumpărate în 2006, tot cu o finanţare de la BERD. La acestea se adaugă 15 autobuze BMC achiziţionate în 2011, care dispun şi de aer condiţionat.

Previous Story

Nebunie! Va juca FC Brasov in Liga 1?! Chiajna si Petrolul la un pas de retrogradare!

Next Story

Brasov: Nordicii vin sa vaneze capre negre in Muntii Fagaras