Brasovul cauta in continuare voluntari pentru titlul de Capitala Culturala

Last Updated on august 24, 2015

Un grup de voluntari, constituit de Valer Rus, directorul Muzeului Casa Mureșenilor, și-a propus să informeze cetățenii din Brașov ce înseamnă titlul de capitală culturală europeană.

Valer Rus spune că foarte mulţi şi-ar dori ca oraşul nostru să obţină acest titlu, însă puţini ştiu că există Consorţiul Corona, care se ocupă de acest lucru.

„La Biblioteca Judeţeană ne-am întâlnit cu primii 7 voluntari – evident, vor trebui să fie mult mai mulţi, dar lucrurile aşa încep, mai greu. În săptămânile viitoare va trebui să avem în jur de 50 – 60 de voluntari care să ne ajute pe mai multe paliere. În primul rând, e vorba de această campanie de conştientizare a publicului braşovean”, a precizat Valer Rus, director Muzeul Casa Mureşenilor, pentru bzb.ro

Cine doreşte să devină voluntar poate accesa site-ul http://brasov2021.brasovcity.ro şi se poate înscrie. În lunile septembrie şi octombrie va fi nevoie de voluntari, însă şi în perioada premergătoare desemnării oraşelor care vor intra în finală este nevoie de persoane care să dea o mână de ajutor.

În decembrie se vor şti oraşele finaliste, iar în august 2016 se va stabili capitala culturală europeană. Pentru ca şansele de succes să fie cât mai mari, organizatorii se inspiră din experienţa altor oraşe desemnate capitale culturale europene.

Previous Story

Brasov: Airbus angajeaza 400 de persoane pentru viitoarea fabrica de elicoptere

Next Story

Brasov: Primarul George Scripcaru luat la rost de 14 actori de la Teatrul „Sica Alexandrescu”