Brasov: Vikingii vor lua in stapînire Cetatea Rîsnovului

Last Updated on august 20, 2015 Cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Reconstituire Istorică de la Rîşnov se va desfăşura în perioada 20 – 23 august, iar vizitatorii vor avea ocazia de a se întâlni cu 43 de vikingi din Europa şi Statele Unite.

Festivalul de Resconstituire Istorică “În numele Trandafirului” este un eveniment organizat de Primaria orasului Rasnov si Asociatia “6 Dorobanti” Bucuresti ca partener asociat.

Actiunea se adreseaza publicului iubitor de istorie prin prezentarea unor aspecte ale vietii cotidiene, costume, echipamente, demonstratii de manuire si tragere cu arme istorice, albe si de foc si tehnici de lupta din diferite epoci.

1

Ediţia din acest an a festivalului promovează patrimoniul cultural al zonei prin conceptul de istorie vie, valorificând meşteşugurile tradiţionale şi reperele identitare ale comunităţii.

Alături de grupul de reconstituire istorică Living Rosenau vor fi prezenţi 43 de reprezentanţi ai grupurilor de vikingi din Europa şi SUA, care vor recrea atmosfera diferitelor perioade istorice, punînd accent pe autenticitatea vieţii cotidiene în cetate, informează monitorulexpres.ro

Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, vizitatorii din grădina Cetăţii Râşnov vor putea interacţiona cu istoria din epoci diferite, redescoperind meşteşuguri, rememorând evenimente, participând la jocuri, la ateliere şi la prelegeri despre autenticitatea reconstituirilor istorice. Degustarea alimentelor tradiţionale, muzica medievală şi reconstituirea unor bătălii vor facilita dialogul publicului cu pasionaţii de istorie.

Previous Story

Accident Brasov: Biciclist accidentat de o soferita timorata

Next Story

Video Brasov: Retea de droguri distrusa de politistii brasoveni. Drogurile erau aduse din Spania si preluate de „sageti”