Brasov: SOC in administratie! 50 de fosti si actuali consilieri locali urmeaza sa fie citati la DNA. Vom avea alegeri anticipate?

Last Updated on august 24, 2015 Transilvania Expres anunță că DNA Brașov a solicitat Primăriei Brașov componența nominală a Consiliului Local Brașov în mandatele 2008-2012 și 2012-prezent, precum și datele de contact ale foștilor și actualilor consilieri din aceste mandate. Este vorba despre aproximativ 50 de persoane.

Cererea procurorilor are legătură cu dosarul în care  sunt cercetați primarul Brașovului, George Scripcaru, precum și oamenii de afaceri Simina Costan, Mihai David și Silviu Călin Pop.

Este posibil ca hotărârea de Consiliul Local prin care s-a votat asocierea Tetkron și firma Bepco să nu fii respectat prevederile legale. În acest caz, consilierii locali care au votat asocierea vor răspunde penal (pentru abuz în serviciu) și în civil pentru recuperarea prejudiciului creat orașului Brașov.

Rămâne de văzut când și pentru ce consilierii locali vor fi chemați la DNA pentru audieri.

SC Tetkron SRL este o companie aparținând municipiului Brașov, Consiliul Local fiind asociat cu 98% și RIAl cu 2%, iar din Adunarea Generală a Acționarilor au făcut și fac parte consilierii locali.

În cazul în care, consilierii actuali vor fi puși sub acuzare, este posibil ca aceștia să demisioneze și să asistăm la alegeri anticipate.

Previous Story

Brasov: Primarul George Scripcaru luat la rost de 14 actori de la Teatrul „Sica Alexandrescu”

Next Story

A murit cea mai mare patinatoare a Brasovului. Romica Dîmboianu Pop avea 95 de ani si a fost campioana României la patinaj in 1938 si 1940