Brasov: Raed Arafat renunta sa-l mai caute pe pilotul disparut. Cautarile vor efectuate de un numar redus de jandarmi si vanatori de munte

Last Updated on august 17, 2015 Ministerul de Interne de retrage de la căutările planorului prăbușit, acestea fiind continuate de  structurile de jandarmerie montană și salvamont, în colaborare cu vânătorii de munte și lucrătorii Ocoalelor Silvice.

MAI anunță că în cursul zilei de duminică 16 august a.c. au fost finalizate căutările extinse pe traseele și zonele montane din județele Brașov, Prahova, Argeș, Buzău, Dâmbovița, Sibiu, Bacău, Covasna și Harghita, stabilite împreună cu reprezentanții tuturor forțelor implicate în misiune și piloții civili ai aerodromului..

Totodată, coordonarea misiunilor de căutare va fi preluată de la Centrul mobil înaintat din Predeal la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, prin Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, potrivit Agerpres.

Toate informațiile și indiciile, referitoare la dispariția acestui planor, vor fi verificate în continuare.

Pentru căutarea pilotului aeroplanului dispărut, în ultimele zece zile au fost mobilizate, zilnic, aproximativ 900 de forțe, ajungând în unele perioade la peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontiști, polițiști, militari și voluntari, care au avut la dispoziție peste 180 de mijloace de căutare terestre — autospeciale de teren, ATV-uri și șenilate, dar și mijloace aeriene asigurate de elicoptere ale MAI și MApN, avioane aparținând Aeroclubului României și drone performante puse la dispoziție de către voluntari din sectorul privat.

Au fost parcurse peste 300 de trasee și zone montane, iar aria de căutare aeriană a cuprins aproximativ 46.100 de kilometri pătrați, incluzând și căutările punctuale în diferite alte zone, pe baza datelor primite, arealul de căutare fiind unul foarte mare din cauza lipsei unor informații relevante privind traseul de deplasare al planorului, timpul de zbor sau existența vreunui sistem de localizare a respectivului aparat de zbor.

Previous Story

Brasov: Junii Dorobanti va invita la traditionalul Joc stramosesc de la Crucea Dreptatii. Vezi aici Programul:

Next Story

Video Brasov. Vezi Imagini de la flagrant: Cum lua medicul de la Judetean spaga