Brasov: Medicul de la Judetean prins cu spaga este LIBER. Judecatorii au respins cererea de arest preventiv

Last Updated on august 12, 2015 Judecătorii de la Tribunalul Brașov au respins cererea de arest preventiv formulată de procurorii DNA pe numele medicului ortoped Marius Nica de la Spitalul Judeţean Braşov care a fost prins în flagrant când lua mită.

Ela fost adus încătuşat, ieri, la ora 15.30, la Tribunalul Braşov, cu o dubă a Poliţiei Braşov. După aproximativ două ore de audieri, judecătorii au ră­mas în pronunţare, iar Nica a ieşit liber de la instanţă deoa­rece mandatul de reţinere pentru 24 de ore îi expirase.

La nicio oră, Tribu­na­lul Braşov a pronunţat sen­tin­ţa: judecătorul a respins pro­punerea de arestare preventivă în cazul medicului orto­ped Marius Nica şi a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, anunță Monitorul Expres.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel Braşov. Medicul şi-a petrecut noaptea în arestul Poliţiei Braşov, după ce, luni, a fost prins în flagrant luînd mită 900 de lei de la un investigator sub acoperire. De ase­me­nea, medicul anestezist Ma­riana Stoica a fost prinsă cu o mită de 200 de lei, însă nu a fost propusă pentru ares­tare preventivă.

 

În urma percheziţiilor fă­cute luni de poliţişti şi procu­rori în cabinetul anestezistei şi la domiciliul chirurgului au fost ridicaţi 2.950 de euro şi 17.000 de lei, bani susceptibili a proveni din luare de mită.

Foto: Bogdan Bălaş
Foto: Bogdan Bălaş

Cea mai mare sumă a fost găsită acasă la Marius Nica, respectiv 2.950 de euro şi 16.500 de lei. În biroul anes­te­zistei a fost găsită suma de 500 lei pe care nu i-a putut jus­tifica.

În prezent, medicul Ma­rius Nica este cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită şi, respectiv, trafic de influenţă, iar Mariana Stoica pentru o infracţiune de luare de mită.

Faţă de Marius Nica s-a dispus luarea măsurii re­ţi­nerii pentru o durată de 24 de ore, a doua zi fiind propus pentru arestare preventivă.

Previous Story

Amintiri din Brasov: Strada Muresenilor in 1918

Next Story

Accident Brasov: Doua autoturisme s-au tamponat in Triaj