Brasov: 8.000 de apartamente raman fara apa calda in urma ecuatiei falimentare GDF Suez + Bepco + Tetkron

Last Updated on august 20, 2015 Criză în sistemul de termoficare din Brașov. GDF Suez a somat Bepco să-și plătească datoriile, Bepco i-a somat pe cei de la Tetkron să-și plătească datoriile iar la Tetkron nu mai este nimeni în conducere.

Producătorul de energie termică Bepco ameninţă societatea Tektron că dacă nu îşi plăteşte restantenţele pînă vineri, 21 august, de duminică, 23 august, va închide robinetul, în condiţiile în care GDF Suez a somat Bepco cu sistarea gazul metan pentru datoriile acumulate.

Bepco a transmis o notificare societăţii Tetkron, care se ocupă de furnizarea apei calde şi a căldurii pentru cele 8.000 de apartamente rămase în sistem centralizat, cît şi Consiliului Local, în subordinea căruia se află Tetkron, anunță Monitorul Expres.

Bepco susţine că are de primit 12 milioane de lei, din care 10,5 milioane ar fi restanţe pe facturi scadente.

Pentru Tetkron pare însă imposibil să găsească o soluţie deoarece este o societate fără conducere.

Directorul coordonator Emanuel Gogu şi-a dat demisia din acest post acum două săptămîni, iar directorul economic Sorin Mateciuc a solicitat şi a primit aprobarea pentru un transfer pe un post inferior.

Consilierii locali au fost convocaţi într-o şedinţă extraordinară a AGA pentru astăzi, însă procedurile nu au fost respectate, iar şedinţa nu s-a ţinut. De altfel, consilierii locali stabilideră anterior că se vor întruni în AGA pe 26 august, la ora 10.00, înainte de şedinţa de Consiliu Local.

Pînă atunci, SC Tetkron SRL rămăne în blocaj total şi nu poate lua niciun fel de decizie. În afară de directorii executivi care au făcut un pas înapoi, Daniela Pălăcean, unul dintre cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie, a demisionat la începutul lui august, iar alţi doi membri, Liliana Horga şi Claudia Radu, sînt sub control judiciar, iar Bogdan Munteanu, preşedintele CA, are interdicţie de a se întîlni cu ceilalţi membri.

Tekton a cerut şi aşteaptă şi o poziţie a DNA, înainte de a face orice plăţi către Bepco.

Previous Story

Brasov: Focar de infectie in cartierul Astra

Next Story

Video Brasov: Cearta intre inspectorii OPC si producatorii de branzeturi din Piata Dacia. „Adica, eu, ce-am vandut timp de 25 de ani, am vandut prost, tot ce-am vandut?”