Video Brasov: Covrigi, pizza si pateuri cu salam expirat la o covrigarie de pe Republicii

Last Updated on iulie 22, 2015 În cursul zilei de miercuri, comisarii de la Protecţia Consumatorului au au făcut un control la prima covrigărie de pe strada Republicii dinspre Piaţa Sfatului. Aici au găsit 21 de kg de salam, expirat de cinci zile. Pentru că marfa ieşită din termenul de valabilitate era ţinută la un loc cu cea conformă, cel mai probabil, angajaţii încă foloseau salamul expirat la data de 17 iulie la prepararea produselor finite: pizza, pateuri sau covrigi.

„Din păcate, situaţia este destul de gravă. Până în acest moment s-a găsit o importantă materie primă expirată, care era folosită la prepararea produselor finite, şi care, era pusă în vânzare braşovenilor”, a explicat miercuri, Sorin Susanu, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov pentru rttbrasov.ro.

Au fost găsite şi alte nereguli

În incinta covrigăriei temperatura depășea limita legală, elementele care intrau în contact cu produsele nu erau dezinfectate, iar termenul de valabilitate a aluatului nu a putut fi stabilit.

„Totodată nu există nici etichetare la materia din care se face aluatul, acesta este făcut probabil de mai mult timp şi nu putem identifica data de valabilitate”, a adăugat astăzi, Sorin Susanu.

Reprezentantul covrigăriei a afirmat că toată cantitatea de salam a fost primită astăzi de la unul din furnizorii săi, şi cum el nu a a fost prezent în unitate, nu a verificat termenul de valabilitate.

Pentru întreaga cantitate neconformă s-a dispus distrugerea acesteia. Agentul economic va fi sancţionat cu o amendă de până la 30.000 de lei şi există posibilitatea ca activitatea unităţii să fie suspendată. Controalele OPC vor continua şi în perioada următoare.

Previous Story

Brasov: „Amural“, primul festival al artelor vizuale din România care va transforma promenada După Ziduri în cel mai animat loc din oras

Next Story

Brasov: 2 tone de peste vor fi introduse in Lacul Noua