Video Brasov: Blanco, un armasar de rasa, salvat de la moarte, vedeta la un centru de echitatie

Last Updated on iulie 20, 2015

Dresajul cailor este ridicat la rang de artă într-un centru de echitație de lângă Brașov. Actorul Denis Ștefan a inițiat un program prin care încearcă să apropie cât mai mulți proprietari de cal de idealul relației stăpân-animal.

Vedeta centrului de echitație este un armăsar de rasă, salvat de la moarte de o tânără care nu a mai suportat să îl vadă chinuit de proprietari.

“Când era folosit la căruţă, Blanco avea o sârmă în gură, nu avea o zăbală, are limba tăiată, crestată, şi este foarte greu să lucrăm cu zăbala în gură. Dacă tragem de gura calului, el îşi aminteşte traumele prin care a trecut”, spune Alexandra Băniţă, instructor de echitaţie, pentru digi24.ro

Blanco este un lipiţan de nouă ani, salvat în urmă cu patru ani din mâinile unor stăpâni nemiloşi. Era doar piele şi os când Alexandra, o tânără iubitoare de animale din Braşov, l-a cumpărat cu o mie de lei, ca să îi ofere condiţii de viaţă mai bune.

“I se mai văd urmele de bici, dacă vă uitaţi pe aici, nu i-a crescut părul. Aceste urme îi vor rămâne întotdeauna în suflet”, mai spune Alexandra.

Cu ajutorul lui Blanco, actorul Denis Ştefan, specialist în dresajul hipic, îi învaţă pe oameni să înţeleagă psihologia şi comportamentul cailor. Dresajul natural presupune tehnici bazate pe comunicare şi înţelegere, fără umilire, frică sau violenţă. Beneficii sunt de ambele părţi.

„Din păcate, caii nu pot învăţa limba noastră, dar noi putem învăţa limba lor”, spune actorul Denis Ştefan, specialist în dresajul hipic.

Daca nu se vede Video, da te rog un refresh la pagina 🙂

Previous Story

Brasov: Iaz artificial construit ilegal în „Delta din Carpaţi“

Next Story

Brasov: Un turist a plecat acasa pentru ca nu a avut cum sa plateasca parcarea in centru. Nu avea maruntis iar numarul de telefon nu era de Romania pentru plata prin SMS. Vezi ce solutie a propus: