FELICITARI! Un brasovean ambitios: Vrea sa urce zilnic, timp de 100 de zile, masivul Postavarul din Poiana Brasov. “Inainte eram un cartof de canapea”

Last Updated on iulie 26, 2015 Desi a alergat aproape 900 de kilometri in ultima luna si jumatate, nici gand sa se opreasca. Este ambitia unui brasovean care si-a propus sa testeze limitele rezistentei umane.

Planul lui este sa urce zilnic, timp de 100 de zile, masivul Postavarul din Poiana Brasov. Si ca provocarea sa fie dusa la extrem, se hraneste exclusiv cu fructe si legume crude, iar din cand in cand urca pe munte descult.

A facut asta deja de 56 de ori si ceea ce pentru multi dintre noi pare imposibil, pentru el e deja rutina.

“Primele zile a fost mai greu 1, 2, 3, pana cand mintea s-a obisnuit cu ideea””, spune Calin Cyfer.

bgbg

Este un chitarist de blues care in urma cu 4 ani a adoptat o alimentatie raw-vegana si s-a apucat de sport. Dupa cateva maratoane a simtit ca poate mai mult si si-a stabilit o provocare personala: sa urce de 100 de ori pe varful Postavarul, inalt de 1800 de metri.

“Ma asteptam sa pierd in greutate, ma asteptam sa am probleme fizice, basici si altele dar din fericire nu, in fiecare zi sunt fresh, sunt gata sa plec la drum”, spune Calin Cyfer.

Ca sa-si intensifice antrenamentul, el alearga din cand in cand descult sau in sandale.

“Aia a fost de fapt cea mai grea tura, am facut cam cu 3 ore mai mult si provocarea a fost de fapt ca atunci cand alergi descult folosesti alti muschi, pe care pana atunci nu i-ai folosit”, explica el.

Calin are deja numerosi sustinatori atat pe munte, cat si mediul virtual. Spune ca prin proiectul lui vrea sa promoveze un stil de viata sanatos si ii incurajeaza pe romani sa-i urmeze exemplul.

“Inainte nu puteam sa fac aproape nimic, eram un cartof de canapea, stateam pe canapea si atat, nu aveam energia de a face ceva”, marturiseste tanarul.

Previous Story

(Video) Brasovul, noaptea. Urmareste un timelapse pe Baritiu

Next Story

Brasov: Cafeneaua „5 to go” (orice cafea la 5 lei, indiferent de gramaj si tip) se va deschide in franciza si la noi