Brasov. Nascuti in 1915: 8 brasoveni aniverseaza in acest an centenarul si vor fi premiati de Primarie

Last Updated on iulie 29, 2015

Opt persoane din Brașov care s-au născut în 1915 vor primi din partea primăriei suma de 1.500 de lei, odată cu
împlinirea vârstei de 100 de ani, a anunțat viceprimarul Adina Durbacă.
484_001
foto: delcampe.net
Nu este prima dată când reprezentanţii administraţiei locale le oferă cadouri şi îi sărbătoresc pe braşovenii care împlinesc 100 de ani.

Anul trecut, 11 braşoveni au fost sărbătoriţi de Primărie la împlinirea centenarului, iar suma de 1.500 de lei se acordă celor care au trăit un secol începând din 2008., informează bzb.ro
Studiile arată că longevitatea este condiţionată de doi factori esenţiali: moştenirea genetică, în proporţie de 25%, şi stilul de viaţă, în proporţie de 75%. Studiind comunităţi ai căror membri ating în proporţie mai mare vârsta de 100 de ani, oamenii de ştiinţă au identificat câteva caracteristici comune.
foto: delcampe.net
foto: delcampe.net
În ceea ce priveşte dieta, cercetătorii au descoperit că membrii acestor comunităţi cu o longevitate ieşită din comun tind să mănânce rareori sau chiar deloc carne, plantele şi legumele constituind principalele lor grupe de alimente.
foto: delcampe.net
foto: delcampe.net
De asemenea, viaţa de zi cu zi a acestor persoane include perioade de activitate fizică moderată şi dese interacţiuni sociale cu prieteni şi membri ai familiei.
Previous Story

Brasov: Spitalul TBC de la Stejaris va fi mutat in mijlocul orasului, la Marzescu. Crezi ca este bine?

Next Story

Brasov: Filmul DE CE EU de Tudor Giurgiu, in aceasta seara, in Piata Sfatului. Vezi aici trailerul: