Brasov: Muzeul Primei Scoli Românesti nu a avut nici un vizitator in weekend desi era deschis. Motive: informatii false pe propriul site si interdictia autocarelor de a opri in Piata Unirii. „Indicatorul este montat gresit iar acum nici nu am cu cine sa discut la Primarie”

Last Updated on iulie 8, 2015

De două luni de zile, cine dă click pe primul link legat de Muzeul Primei Şcoli Româneşti este informat că sâmbăta şi duminica acesta este închis.
Pe Wikipedia, programul de vizită al muzelui este de luni până vineri, iar sâmbăta şi duminica este închis. Vizitatorii au devenit tot mai puţini în aceste zile în care afluxul era maxim, iar preotul profesor Vasile Oltean  este extrem de îngrijorat, deoarece muzeul trăieşte din banii obţinuţi din vânzarea de bilete.

„De două luni, dacă intraţi pe site-ul nostru, vedeţi că sâmbăta şi duminica este închis. Nu ştiu cine a putut face acest lucru, mai ales că noi avem cei mai mulţi vizitatori chiar în aceste zile. Am depus plângere şi la Poliţie, dar nu au reuşit să facă nimic până acum.
foto: Foton Advertising
foto: Foton Advertising
Sperăm ca prin intermediul presei să reuşim să-i informăm pe toţi vizitatorii noştri că pot veni atât sâmbăta, cât şi duminica să viziteze muzeul.
În acest weekend nu am avut nici măcar un vizitator”, a declarat preotul profesor Vasile Oltean citat de bzb.ro.
Atât elevii braşoveni, cât şi cei din alte localităţi din ţară – în special în această perioadă, în care este vacanţa de vară – vin în număr mare la Muzeul Primei Şcoli Româneşti aflat în curtea Bisericii Sfântul Nicolae din Piaţa Unirii. Profesorul preot Vasile Oltean are poveşti fascinante pentru toţi cei care trec pragul muzeului şi îi atrage pe elevi printr-o serie de activităţi interesante, care le trezeşte dragostea pentru istorie şi cercetarea evenimentelor şi documentelor istorice.

Directorul muzeului spune că acum, când Braşovul candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană, oraşul nostru nu îşi permite să scape nicio ocazie de promovare a vreunui eveniment cultural.
Vasile Oltean este supărat şi pe autorităţi, deoarece indicatorul către muzeu este util pentru turiştii care merg pe jos, însă cei care vin cu autocarul sau cu maşina nu pot ajunge la muzeu pe străzile pe care îi îndrumă indicatorul. Autocarele nu mai au voie să circule până în Piaţa Unirii şi astfel şoferii trebuie să îi lase pe turişti în parcarea de sub Tâmpa iar aceştia să îşi continue drumul pe jos.
„Am văzut mai multe autocare mergând spre Poarta Şchei, deşi doreau să se îndrepte spre muzeu. Cu maşina nu se poate ajunge acolo, iar indicatorul este montat greşit iar acum nici nu am cu cine să discut la Primărie”, a mai precizat Vasile Oltean.
Programul muzeului este zilnic, între 9:00 şi 18:00, iar preţul de intrare, cel din care instituţia trăieşte de aproape o jumătate de veac, este modic, de 3 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi.
Previous Story

Brasov: Circulatia autobuzelor, blocata pe Strada Prundului!

Next Story

RAT Brasov: Vezi ce trebuie sa faci cand expira biletul de 50 de minute si esti in autobuz