Brasov: La Gara au fost gasiti doi taximetristi care nu aveau autorizatie de taximetrie. OPC si Politia Locala au facut verificari

Last Updated on iulie 9, 2015 Taximetriștii și șoferii de microbuze din Gara Brașov au fost controlați ieri la prânz de comisarii de la Protecția Consumatorilor și de polițiștii locali, ca urmare a numeroaselor sesizări din partea călătorilor nemulțumiți de taride și de faptul că nu primesc bon fiscal.

Acţiunea de ieri este o continuare a raziei făcută în urmă cu cîteva luni de OPC Braşov după ce mai mulţi cetăţeni au reclamat nereguli în ceea ce priveşte tarifele practicate de taximetrişti şi care, în multe cazuri, diferă de cele afişate pe portieră.

„În urma controlului au fost găsite mai multe nereguli în ceea ce priveşte transportul în regim taxi şi maxi-taxi. Fiecare taximetrist pe care l-am găsit în neregulă în ceea ce priveşte tarifele afişate şi practicate, informare, avizare metrologică a ceasului sau cu privire la trusa medicală şi la extinctor va fi sancţionat”, a spus Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consuamtorilor, citat de monitorulexpres.ro

În timpul controlului, comisarii OPC au depistat un şofer de maxi-taxi care nu avea maşina dotată cu extinctor, şi, deşi avea trusă medicală de prim ajutor aceasta era expirată de mai bine de 8 ani. Deocamdată, comisarii OPC nu a aplicat nicio sancţiune, însă şoferii găsiţi cu nereguli au fost invitaţi să se prezinte la sediul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor cu documentele solicitate. În caz contrar, ei riscă amenzi usturătoare şi chiar suspendarea activităţii.

În schimb polițiștii locali au dat şase amenzi taximetriştilor prinşi cu diverse nereguli, iar doi dintre taximetriştii controlaţi au fost descoperiţi că nu aveau niciun fel de autorizaţie pentru a presta servicii de taximetrie şi transport persoane.

Previous Story

Accident Brasov: Soldatul american „era atat de beat ca nu se putea tine pe picioare”. „Facea, efectiv, misto de toti…”

Next Story

Accident Brasov: Un tir incarcat cu bitum si o masina s-au ciocnit. 5 victime