Brasov: FELICITARI! Maria-Luiza Steinesz, singura eleva de nota 10 la BAC. Va studia limba chineza la Universitatea „Transilvania“

Last Updated on iulie 7, 2015 Deşi Braşovul ocupă locul 2 la nivel naţional, un singur candidat a reuşit să ia zece pe linie la toate probele de Bacalaureat. Este vorba de Maria-Luiza Steinesz, care a terminat Colegiul Naţional „Unirea“ din Braşov, secţia Filologie.

Maria Luiza a fost întotdeauna o elevă de 9 şi 10 în anii de liceu. Nu întotdeauna reuşea să termine anul cu coroniţă deoarece avea o concurentă serioasă în clasă.

„Uneori terminam prima, alteori a doua în clasă. Mai aveam o colegă cu care concuram mereu, dar asta ne-a motivat pe amândouă să dăm ce avem mai bun“, a spus Maria Luiza, citata de Monitorul Expres.

Ea a spus că îşi doreşte să rămînă la Braşov alături de familie şi să se înscrie la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Transilvania“ Braşov, la secţia nou înfiinţată, română-chineză.

qqqqqqqqqq

„Cred că este ceva de viitor, pentru că la Braşov vin tot mai mulţi investitori chinezi şi sper să lucrez ca traducător. Mă pasionează cultura chineză, deşi deocamdată nu am cunoştinţe vaste despre cultura lor, dar sper să le cumulez pe parcursul facultăţii. Sper că voi ajunge şi în China pentru că am priteni care au fost acolo şi mi-au povestit numai lucruri frumoase“, a mai spus eleva de nota zece.

La doar 4 sutimi diferenţă de Luiza s-a clasat o elevă de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“, Teodora-Ştefania Goidea, care a obţinut media 9,96.

Au urmat apoi, cinci elevi care au obţinut media 9,93 (trei de la Şaguna, unul de la Colegiul „Grigore Moisil“ şi unul de la Colegiul ,,Radu Negru,, Făgăraş).
Promovabilitatea în judeţul Braşov este de 78,74%, care ne situează pe locul doi la nivel naţional după Cluj – 82,18%.

Previous Story

Candidatura Brasovului la Olimpiada Tineretului din 2020 pusa in pericol de Guvern. Nu sunt bani pentru un astfel de eveniment?

Next Story

Brasov: 4 licee au avut promovabilitate de suta la suta la bacalaureat. In doua licee doar 5 elevi au luat BAC-ul