Brasov: EMOTII pentru primarul George Scripcaru. Astazi afla daca va fi ARESTAT pentru 30 de zile!

Last Updated on iulie 9, 2015 George Scripcaru va afla astazi, joi, 09.07.2015, daca va fi arestat pentru 30 de zile. Cazul va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie incepand cu ora 9 la completul C28 JDL.
Pe siteul Inaltei Curti se arata ca parțile din dosar sunt

  • P.Î.C.C.J. – D.N.A. S.T. BRAŞOV – Contestator
  • SCRIPCARU GEORGE – Intimat (Inculpat)
  • COSTAN SIMINA MARIANA – Contestator (Intimat – Inculpat)
  • DAVID MIHAI CIPRIAN – Contestator (Intimat – Inculpat)

Primarul Brasovului a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurorii DNA dar judecatorul de la Curtea de Apel a decis sa fie cercetat in libertate deoarece postconstituirea de înscrisuri si presiunile la Tektron au fost anterioare datei de 22 iunie 2015, când s-a dispus (si inculpatul a luat cunostinta) ca se efectueaza urmarirea penala impotriva sa.

nnnnnnn

În privinţa inculpatului Scripcaru George nu este întrunită condiţia prevăzută de art. 223 alin 1 lit. b Cod procedură penală “inculpatul încearcă să influenţeze un alt participant la comiterea infracţiunii, un martor ori un expert, să distrugă, să altereze, să ascundă sau să sustragă mijloace materiale de probă sau să determine o altă persoană să aibă un astfel de comportament” deoarece presupusa activitate a acestuia de a da dispoziţii pentru postconstituirea de înscrisuri, de a face presiuni pentru formarea unei comisii de disciplină constituită din mai mulţi membrii ai Consiliului de Administraţie al Tektron în scopul promovării unor acţiuni disciplinare nelegale pentru a evita tragerea sa la răspundere penală, ca urmare a neregulilor constatate de auditorii Curţii de Conturi în ceea ce priveşte relaţia cu ASP Agregate a fost anterioară datei de 22 iunie 2015, când s-a dispus (şi inculpatul a luat cunoştinţă) că se efectuează urmărirea penală împotriva sa pentru abuz în serviciu şi luare de mită.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, după ce ar fi facilitat unor firme încheierea de contracte cu municipalitatea, o parte din banii obţinuţi în mod injust fiind utilizaţi, din dispoziţia sa, în campania pentru alegerile locale din 2012.

Procurorii DNA acuza ca in perioada 2010-2012, suspectul Scripcaru George, în calitate de primar al Municipiului Brașov, în baza unei înțelegeri prealabile cu alte persoane, a acționat și a determinat funcționari din cadrul Primăriei Brașov/ Consiliului Local Brașov și angajați din cadrul SC Cet SA și SC Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte/ convenții cu o societate comercială, urmărind obținerea pentru această firmă și persoanele care o administrau de foloase necuvenite (sume de bani și bunuri din patrimoniul societăților deținute de Municipiul Brașov).

Previous Story

Brasov: Si animalele de la Zoo se ascund de soare

Next Story

Accident Brasov: Soldatul american „era atat de beat ca nu se putea tine pe picioare”. „Facea, efectiv, misto de toti…”