Brasov: Fostul Sef al Politiei Rutiere, Claudiu Tamârjan, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare

Last Updated on iunie 15, 2015 Fostul Şef al Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămârjan, a fost condamnat la trei ani închisoare, cu suspendare pentru săvârsirea a 16 infractiuni de instigare la abuz

„Condamnă pe inculpatul TĂMÎRJAN CLAUDIU la 16 pedepse principale de câte 2 ani închisoare si câte 2 ani pedeapsa complementară prev de art 64 alin 1 lit a teza a IIa,b CP (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pentru săvârsirea a 16 infractiuni de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice dacă functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În baza art. 12 alin. 1 lit. b din Legea 78/2000, cu retinerea art 74 lit a,c,76 lit d CP din 1968 cu aplicarea art. 5 CP condamnă pe inculpatul TĂMÎRJAN CLAUDIU la pedeapsa de 8 luni inchisoare pentru săvârsirea infractiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În temeiul art. 33 lit. a,art. 34 lit. b,art 35 CP din 1968 dispune contopirea acestor pedepse, inculpatul TĂMÎRJAN CLAUDIU execută pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, la care adaugă spor de 1 an închisoare, inculpatul TĂMÎRJAN CLAUDIU execută pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare si 2 ani pedeapsa complementară prev de art 64 alin 1 lit a teza a IIa,b CP (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat).

Cu aplic art 71,64 lit a teza a IIa,b CP din 1968 ,art 12 din Legea nr.187 din 2012. În baza art.86/1,71 al.5 Cod penal din 1968,art 5 CP dispune suspendarea sub supraveghere a pedepselor aplicate inculpatului. În baza art.86/2 Cod penal din 1968 stabileşte termen de încercare 8 ani.

În baza art.86/3 Cod penal din 1968 obligă inculpatul TĂMÎRJAN CLAUDIU să respecte pe durata termenului de încercare următoarele măsuri de supraveghere : – să se prezinte la datele fixate la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov. -să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea. – să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă. – să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă” se arata in decizia Tribunalului Brasov.

Sistemul pus la punct de şeful Poliţiei Rutiere funcţiona extrem de simplu, arată DNA: “în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Tămîrjan Claudiu contacta agentul de poliţie din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmiţând un cod. La rândul său agentul de poliţie transmitea un mesaj în sensul că a înţeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliţie să-şi încalce atribuţiile de serviciu”.

Previous Story

Brasov: Fetita de 7 ani, accidentata pe strada Traian

Next Story

Accident Brasov: O femeie a fost lovita grav pe zebra de un sofer student