Brasov: “Autoservirea pentru oameni cinstiti”. Ce a descoperit un fermier care si-a lasat marfa sa se vanda singura

Last Updated on iunie 17, 2015 Metoda curajoasa a unui tanar fermier din Brasov, care si-a lasat marfa la poarta sa se vanda singura, da roade neasteptate.

Inspirat de modelul nemtesc, barbatul a constatat cu mare placere ca si romanii sunt extrem de cinstiti. Chiar daca fructele, legumele, ouale sau florile lui nu au un pret afisat, oamenii nu uita sa ii lase cat cred de cuviinta. Sunt maguliti ca cineva are incredere in ei si nu vor sa triseze.

Modalitatea aceasta de vanzare se numeste “howlala (in germana). Erwin Albu a vazut in satele din Germania cum nemtii isi lasa marfa nesupravegheata la poarta, sa se vanda singura, in timp ce ei lucreaza pamantul. La 35 de ani, fermierul nostru s-a gandit sa incerce metoda si acasa la Codlea, in judetul Brasov. Asa a aparut la poarta lui “autoservirea pentru oameni cinstiti”, anunță stirileprotv.ro

Clientii sunt invitati sa isi aleaga fructele si legumele, sa le cantareasca singuri si, inainte sa plece, sa “doneze” in cutia postala cat considera ei ca ar trebui sa coste produsele. Pana acum, experimentul lui Erwin a avut rezultate nesperate: clientii chiar sunt cinstiti.

Doi soti au luat doua salate, cateva fire de ceapa verde, 700 de grame de capsuni si 6 oua. Au lasat pentru toate 25 de lei.

“Am auzit de aceasta initiativa si chiar sunt bucuros ca sunt printre primii care cumpara si sustin economia locala”, spune sotul.

Erwin Albu, fermier: “Am fost deosebit de miscat cand aseara o mama mi-a scris pe Facebook urmatorul mesaj: baiatul meu a luat un borcan cu miere crezand ca e gratuit. Eu vreau sa va dau banii pe el, dar nu stiu cat costa, imi cer mii de scuze.”

61682308
Erwin le pune la dispozitie oamenilor inclusiv bicicleta lui pentru ca acestia sa-si duca mai usor cumparaturile acasa. Niciun client nu a furat pana acum. Fermierul a lasat inclusiv pe timpul noptii marfa la poarta, iar dimineata a gasit in cutia postala 18 lei.
fermier

“Acum eu zic ca ar trebui sa se invete omul si aici sa fie corect, sa fie cinstit.”, mai spune un localnic.
Gabriel Bibire, psiholog: “E mai degraba o reactie emotionala, decat una rationala care il impinge pe om sa fie corect cu sine si apoi cu ceilalti.”
Dupa un experiment de 24 de ore, Erwin se declara multumit. A castigat 120 de lei, dar mai ales incredere in concetatenii sai.

 

Previous Story

Constructia Comarnic-Braşov, ANULATA de Guvern. Bancile nu vor sa finanteze cu 8.4 milarde de euro autostrada de 60 km. De ce?

Next Story

Accident Brasov: Pieton lovit grav pe zebra, pe Bulevardul Grivitei