Brasov: Aspectul de bazar din Centrul Vechi va disparea. 400 de agenti economici au fost notificati in legatura cu reclamele afisate

Last Updated on iunie 22, 2015 Direcția Județeană de Cultură (DJC) a notificat 400 de agenți economici din Centrul Vechi cu privire la modul în care trebuie să își amplaseze reclamele pe fațade și în vitrine.

Cei care nu se vor alinia noilor directive riscă amenzi din partea inspectorilor DJC. Direcţia a luat măsuri mai ales împotriva agenţilor economici din zona cuprinsă în perimetrul delimitat de strada Mureşenilor – Republicii – Piaţa Sfatului – Nicolae Bălcescu şi străzile adiacente.

Gheorghe Mitran, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură,  spune că cele mai mari deficienţe în afişarea reclamelor au fost înregistrate în rîndul agenţiilor de turism din această zonă a Centrului vechi, dar şi în rîndul firmelor de telefonie mobilă, al centrelor de copiere sau al pizzeriilor care afişau fie reclame agăţate direct pe clădirile istorice, afectînd faţadele acestora, fie autocolante de mari dimensiuni în vitrine.

„Din fericire, după aceste notificări, agenţii economici au reacţionat pozitiv şi au înţeles că există un regulament şi o legislaţie care trebuie respectate pentru Centrul vechi şi clădirile istorice. Mulţi dintre ei au venit către noi, cerînd detalii pentru ce fel de firme să instaleze, pentru a respecta regulile. Ceea ce ne-am propus noi este să facem în aşa fel ca din Centrul vechi să dispară aspectul de bazar“, a declarat Gheorghe Mitran, citat de monitorulexpres.ro

Următorii pe lista „curăţeniei“ din Centrul vechi sînt localnicii sau comercianţii care şi-au înlocuit ferestrele vechi cu unele noi din PCV alb, cu geam termopan.

Gheorghe Mitran spune că astfel de ferestre termopan din plastic alb vor trebui să dispară din centrul vechi. „Am trimis notificări scrise celor care şi-au instalat astfel de ferestre, solicitîndu-le să monteze unele cu tîmplărie din lemn. În multe locuri, au început să se conformeze”, a mai spus Mitran.

Previous Story

Accident Brasov: O ambulanta a intrat intr-un autoturism, in sens giratoriu

Next Story

Brasov: Vezi Video cu accidentul din sensul giratoriu de pe Harmanului. O ambulanta a intrat intr-un autoturism