Aeroportul Brasov: Pana in toamna, nu se va construi nimic. Se incearca o alta lege pentru recuperarea terenului

Last Updated on iunie 29, 2015 După ce proiectul legislativ propus de către liberalii braşoveni în vederea prelungirii termenului pentru care Consiliul Judeţean putea folosi terenul de 200 de ha primit de la Institutul Cartofului pentru construcţia Aeroportului de la Ghimbav a cam eşuat, marţi, în plenul Senatului ar putea fi dezbătut un alt proiect legislativ, pe aceeaşi temă.

Acesta fost iniţiat de către senatorul social-democrat de Braşov, Viorel Chiriac, care a precizat că a depus proiectul pentru a fi dezbătut în regim de urgenţă.

Acesta a subliniat faptul că noul proiect este unul complet, ce nu va mai da naştere la interpretări, cum a fost cel propus de liberali – care era de fapt un amendament la Legea 197/2009 prin care se făcuse transferul dreptului de administrare a terenului -, care a fost întors la comisii de către reprezentanţii Guvernului, din cauza formulării din text şi care a fost amânat în şedinţa de săptămâna trecută.

„Nu am vrut prin demersul meu să împiedic transferul de proprietate către Consiliul Judeţean, ci am dorit să rezolvăm această situaţie într-un mod favorabil şi legal. Documentul merge «până la capăt», fiind unul complet. L-am elaborat împreună cu reprezentanţii Guvernului şi după ce m-am consultat cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Claudiu Coman. Executivul va da aviz pozitiv acestei legi, am discutat acest lucru în Biroul Permanent al Senatului şi cred că va va fi dezbătut în şedinţa din 30 iunie.

Am adus ca argument şi faptul că dacă nu se face transferul de proprietate asupra terenului, se va crea un prejudiciu CJ Braşov, care a investit deja în amenajarea pistei”
, a explicat Chiriac, citat de bzb.ro

Chiar dacă proiectul va primi vot favorabil marţi, când se încheie actuala sesiune parlamentară, va mai trebui să aştepte până în septembrie, când parlamentarii vor ieşi din vacanţă, iar proiectul va intra şi în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională. Astfel, toată vara Consiliul Judeţean Braşov nu va mai putea derula nici o lucrare pe şantierul aeroportului.

Previous Story

Brasov. Completari: Perchezitii si acasa la George Scripcaru si televiziunea RTT. Primarul este acuzat de abuz în serviciu

Next Story

Video Brasov: George Scripcaru, dus cu duba la DNA. Crezi ca va fi arestat?