Aeroportul Brasov: Consiliul Judetean nu mai asteapta bani de la Guvern, singura solutie este concesionarea constructiei catre o firma privata

Last Updated on iunie 15, 2015 Consiliul Judeţean a ajuns la concluzia că singura soluţie pentru a avea un aeroport la Braşov este concesionarea construcţiei terminalului şi apoi a operării acestuia către o firmă privată.

Ideea vine după ce, în ultimii şase ani, toate guvernele au promis sprijin financiar, dar în final nu au dat nici măcar un leu. Consiliul Judeţean a ajuns la fundul sacului după ce cheltuit deja 20 de milioane de lei pentru pistă şi celelalte lucrări la căile de rulare.

Singura soluţie viabilă este acum concesionarea construirii terminalului şi apoi a operării aperoportului către o firmă privată. Pentru a realiza acest lucru edilii din Braşov trebuie să rezolve problema tenenului. Practic, Guvernul trebuie să decidă să îl dea Braşovului pe 49 de ani şi nu doar pe 15 ani cum este prevăzut acum în documente.

Potrivit bizbrasov.ro si preluat de adevarul.ro de construcţia aeroportui ar fi interesate două firme. Una dintre ele este a unui consorţiu condus de compania turcă AtlasGlobal, care operează un aeroport în Nicosia, iar cea de-a doua este a unui consorţiu maghiaro-american.

Pentru finalizarea Aeroportului Braşov este nevoie de 30 de milioane de euro.

Previous Story

Brasov: Pieton accidentat in timp ce traversa strada neregulamentar

Next Story

Brasov: Fetita de 7 ani, accidentata pe strada Traian