Handbal: Corona Brasov a cucerit „bronzul” in Liga Nationala

Last Updated on mai 27, 2015 Corona Brașov a dispus ieri, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, cu 26-25, de HCM Roman, în a doua partidă a finalei mici a Ligii Naționale la handbal feminin. În urma victoriei, brașovencele, care au câștigat și la Roman, 24-22, au „închis” seria cu 2-0 la general și au cucerit medaliile de bronz.

Confruntarea din aseară a fost una extrem de echilibrată. Ambele formații s-au aflat pe rând la conducere, dar niciodată diferența nu a fost mai mare de două goluri. În condițiile în care s-a mers cap la cap tot meciul, finalul a fost unul tensionat, golul victoriei brașovene fiind marcat de Tudor în ultimul minut. Oaspetele au avut ocazia să trimită confruntarea la aruncările de la 7 metri, dar nu au reușit să marcheze. La final, handbalistele de la Corona au primit medaliile de bronz și trofeul pentru locul al treilea.

Pentru Corona Brașov au marcat: Zamfir – 6, Neagu – 5, Dincă, Apetrei și Pricopi – câte 3, Tudor – 2, Bondar, Chiper, Hotea și Brădeanu – câte 1.

„Suntem foarte bucuroase pentru acest an competițional pe care l-am încheiat pe poziția a treia. Chiar dacă astăzi am avut un meci mai greu am câștigat și am reușit să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat Camelia Hotea citata de mytex.ro.

La rândul ei, Oana Apetrei a punctat: „Ne bucurăm că am realizat ce ne-am propus la începutul campionatului. Am încercat, dar din păcate nu am reușit mai mult. Până la urmă suntem fericite pentru acest loc 3”.

În fine, antrenorul Bogdan Burcea a opinat: „Nu există nici un regret, este doar bucurie pentru acest rezultat obținut după un sezon extrem de greu, în care am avut foarte multe probleme. Am înercat să ne batem cu cele două mari echipe, să ajungem în finală, dar la mustață nu a fost să fie”.

Va participa echipa în Cupa EHF? 

Pentru secția de handbal de la Corona Brașov urmează o perioadă agitată. Se anunță schimbări în lot și, probabil formarea unei noi echipe care va cuprinde și șase jucătoare de la echipa de junioare II a clubului. Deși poziția a treia în Liga Națională oferă dreptul de participare în Cupa EHF, momentan nu este sigur că echipa brașoveană se va înscrie în această competiție.

„După un sezon aglomerat și obositor culegem roadele, aceste medalii de bronz. Sperăm să urmeze un an competițional la fel de bun”, a declarat președintele Sergiu Chifu. Întrebat dacă echipa va participa în Cupa EHF, Chifu a menționat:

„O să răspundem la această întrebare în scurt timp. Vom lua o decizie pe care o vom anunța într-o conferință de presă. La trei minute de la terminarea meciului nu am luat o decizie”.

Previous Story

Brasov: George Scripcaru va alerga la Maratonul International, sustinand cauza caritabila!

Next Story

Brasov: Angajari la Pizza Hut din Mall-ul Coresi