FC Brasov lupta pana la capat! „Este meciul vietii cu Mediasul. Vrem un stadion plin“

Last Updated on mai 25, 2015 Cu ghilotina retrogradării deasupra capului, „stegarii“ au dat lovitura la Chiajna, unde au învins Viitorul lui Gică Hagi cu 2-0.

„Stegarii“ nu au jucat strălucit, dar forma bună a unor jucători, gen Aganovic, Marian Constantinescu sau Ţîră, a rezolvat ecuaţia victoriei.

Ţîră a lovit în minutul 4, după un contraatac rapid purtat de Marian Constantinescu, iar internaţionalul de tineret al Braşovului şi-a trecut în cont al doilea gol în Liga I.

Echipa lui Hagi nu a reacţionat, iar pe finalul primei runde, Moraru a marcat cu capul golul ce avea să stabilească scorul final, după o lovitură liberă executată de Aganovic.

A fost primul gol al lui Moraru în Liga I.

În partea secundă, braşovenii au fragmentat jocul, în timp ce „gazdele“ au avut două ocazii la poarta lui Mutu, la execuţiile lui Tănase şi Nicoliţă.

„Pot să spun că nu am jucat atît de bine. Cert e că această victorie ne mai ţine agăţaţi de orice fir de speranţă şi căutăm să-l valorificăm“, a afirmat Szabo, la finalul meciului, citat de Monitorul Expres.

De cealaltă parte, Gică Hagi a menţionat că pentru unii dintre jucătorii săi a fost un examen pe care nu l-au trecut.

„Concluzia mea e că unii dintre jucători nu vor performanţă, aşa că ne vom despărţi. Încercăm să aducem întăriri pentru sezonul viitor, să căutăm soluţiile cele mai bune. Pentru unii jucători a fost un examen, nu l-au trecut. În fotbal nu poţi să păcăleşti, trebuie să fii pregătit de luptă, să alergi… După meciul cu Astra, sînt lucruri pe care nu le înţeleg“, a spus Hagi.

Decimaţi pentru jocul cu Mediaşul

Din păcate euforia victoriei de la Chiajna s-a stins rapid, pentru că stafful tehnic al „stegarilor“ se confruntă cu uriaşe probleme de lot pentru meciul cu Mediaşul.

Astfel, Moraru şi Liviu Ganea sînt suspendaţi, Bencun a plecat după Juric în Croaţia acuzînd o accidentare, iar Cristi Ganea şi Cătălin Ţîră au ieşit accidentaţi în meciul cu Viitorul şi sînt incerţi pentru derbiul supravieţuirii în Liga I.

Cel mai probabil, Szabo va fi nevoit să apeleze şi la 2-3 juniori pentru a completa lotul pentru acest ultim meci al sezonului.

ngng

Cum se salvează Braşovul

Pe lîngă succesul de la Chiajna, runda a fost favorabilă pentru „stegari“, pentru că Rapid şi „U“ Cluj au pierdut meciurile cu CFR Cluj şi Oţelul, astfel că giuleştenii şi studenţii clujeni merg de mînă în Liga a II-a. Pentru braşoveni calculele sînt destul de simple.

Prima condiţie ar fi ca miercuri să cîştige meciul cu Gaz Metan Mediaş, iar Petrolul să se impună în deplasarea de la Chiajna, acolo unde găzarii se vor duela cu Concordia.

„Este meciul vieţii cu Mediaşul. Vrem un stadion plin“, spun jucătorii braşoveni care au simţit şi la Chiajna sprijinul fanilor, peste 100 de suporteri braşoveni dominînd fondul sonor din tribunele micuţului stadion ilfovean.

„Doar împreună putem salva echipa“

Căpitanul „galben-negrilor“, Marian Constantinescu, spune că meciul cu Mediaşul poate asigura salvarea clubului de la faliment.

„Aveam nevoie de acest succes pentru a ne agăţa de şansele noastre. Dacă nu venea această victorie am fi intrat în vacanţă, aşa continuăm să sperăm şi credem în şansa pe care o avem.

Fac un apel la fani să vină alături de noi la meciul cu Mediaşul, să umple stadionul, să ne încurajeze. Doar împreună putem salva această echipă a oraşului.

Salvarea de la retrogradare ar însemna răsplata pentru munca noastră, ar asigura un buget pentru sezonul viitor şi ar aduce linişte“, a spus „Costică“ la Digi Sport.

Şi Cătălin Ţîră spune că FC Braşov merită să rămînă în Liga I. „Jucăm pînă la capăt. Aşteptăm partida cu Gaz Metan şi sperăm să îi bucurăm pe fani. FC Braşov este o echipă de tradiţie şi trebuie să rămînă în Liga I. Vom da totul în confruntarea de miercuri şi dacă Dumnezeu va fi cu noi, vom reuşi să ne salvăm“.

Previous Story

Brasovul facut de ras, din nou, de taximetristii din Gara. „Ma iei la misto?!! Merg in Brasov, nu in Poiana”

Next Story

Brasov: Numar record de turisti la Cetatea Rupea