Ce face un brasovean care vede ca pe strada lui s-a ars un bec? Suna la 0751- LUMINA

Last Updated on mai 15, 2015 Braşovul are primul Dispecerat Naţional pentru iluminat public.
Dispeceratul Naţional aparţine firmei care operează serviciul de iluminat public în municipiu şi care va prelua pe lângă sesizările din Braşov, şi pe cele din Alba Iulia, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Craiova, Iaşi, Săcele şi Tulcea.

Braşovenii pot sesiza deficienţe în funcţionarea reţelei de iluminat public la numărul de telefon 0751- LUMINA (0751 – 586.462).

mjmj
foto: bzb.ro

Apelurile sunt preluate de dispecerul operativ, care va acţiona rapid în informarea echipelor desemnate din fiecare oraş în parte, pentru remedierea rapidă a problemelor din teren, anunta rttbrasov.ro.

„În Braşov, echipele trebuie să intervină în maxim 24 de ore, dar există alte primării unde termenul este de 48 de ore sau unde intervenţia se face doar la comanda autorităţii publice”, a precizat astăzi, Dan Vătăjelu, directorul firmei de iluminat public. Operatorul de telefonie va transmite informări către Primărie şi furnizorii de utilităţi de interes public.

Control interactiv

Braşovul are şi un sistem de telegestiune, operatorul având posibilitatea de a verifica în timp real, în soft-ul aplicaţiei, dacă sunt probleme cu iluminatul în orice zonă a municipiului, fără să fie necesară o sesizare din partea cetăţenilor.

Totodată, se va putea comanda de la distanţă aprinderea şi stingerea punctelor de iluminat sau va putea fi reglată intensitatea luminii prin programare automată. Acesta este parte a proiectului derulat de Primărie cu fonduri europene pentru „Modernizare integrată a sistemelor de iluminat public şi creştere a siguranţei publice din Municipiul Braşov”.

Previous Story

Brasov: Protest si in 16 mai fata de defrisarile abuzive. Din judet au „disparut” 4,625 de milioane de metri cubi de lemn intre 2002-2011

Next Story

Brasov: Piramida de carti in Piata Sfatului