Brasov: Treceti batalioane americane Carpatii! Cavaleria Blindata Americana ajunge astazi in Livada Postei

Last Updated on mai 14, 2015 „Cavaleria“ americană, formată din 400 de militari americani din Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA, cu peste 80 de mijloace de transport, va ajunge azi la Braşov, cu o oră mai devreme decît a fost programat.

Militarii americani au pornit de la baza Mihail Kogălniceanu, de la Constanţa, şi vor avea punctul de sosire la Poligonul de la Cincu, din judeţul Braşov. Coloana vehiculelor blindate ale militarilor americani care participă la „Marşul Cavaleriei“ urma să ajungă la Braşov la ora 15.00.

627x0 (2)

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Ministerului Apărării Naţionale, astăzi, între orele 13.30 şi 14.00, coloana militară mixtă americano-română va străbate oraşul venind dinspre Sinaia şi va opri în parcarea din faţa Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu“, anunta Monitorul Expres.

Aici va avea loc o expoziţie de tehnică de luptă deschisă oricărui curios care va dori să vadă şi să afle mai multe despre vehiculele armate americane şi româneşti.

La ora 16.00 va începe ceremonia de bun venit a militarilor americani în Braşov la care vor participa ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, oficialităţi americane şi române, precum şi autorităţi publice braşovene.

627x0 (1)

În poligonul de la Cincu se vor antrena, în perioada 15 mai – 6 iunie, peste 1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, România şi SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă. „Sarmis 15“ este un exerciţiu multinaţional de instruire prin simulare reală şi cu trageri de luptă, organizat în garnizoana Braşov şi la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.

Americanii au revenit la Ploieşti după 72 de ani

Militarii americani au revenit miercuri în Ploieşti, oraşul căruia la sfârşitul celui De-al Doilea Război Mondial îi spuneau „cimitirul bombardierelor“, potrivit adevarul.ro.

La 1 august 1943, Aviaţia SUA înregistra un eşec răsunător în celebra Operaţiune Tidal Wave (Valul ucigaş), când au iniţiat bombardamentul rafinăriilor din Ploieşti.

627x0

După 72 de ani, americanii au descins în forţă la mall-ul din Ploieşti, în jurul orei 15.30.

Au survolat oraşul cu elicoptere şi avioane, apoi au parcat în faţa centrului comercial, unde au prezentat echipamentele de luptă, au jucat un meci de fotbal cu militarii români din Ploieşti şi unul de baschet cu elevii Colegiului Militar din Breaza. Peste 1.000 de persoane, în special copii şi tineri, au dat năvală să se fotografieze cu soldaţii şi cu tehnica de luptă.

Previous Story

Accident Brasov: O soferita a intors pe trecerea de pietoni

Next Story

Un brasovean a castigat 100.000 lei la „loz in plic“, anunta Loteria Româna