Brasov: Protest cu 300 de oi in fata primariei Sacele

Last Updated on mai 5, 2015 Ciobanii din Săcele au găsit un mod inedit de a protesta faţă de autorităţile locale care vor să concesioneze o parte din păşunile localităţii către oieri din afara Săcelelor.

După mai multe încercări de a vorbi cu autorităţile locale, în trecut, ciobanii din Săcele au venit în această dimineaţă cu turmele pe care le deţin, şi le-au pus în faţa sediului primăriei.

Untitled-1-Recovered
“Primăria nu vrea să ne dea păşunatul. Ne fugăreşte de colo-colo şi nu ne dă locuri pentru păşunat. Păşunile aparţinînd Săcelelor sînt date altor asociaţii. Nu a fost o licitaţie pînă acum, pentru că noi am contestat de două ori caietul de sarcini.

Ce ne dorim este ca noi să nu licităm la un loc cu asociaţiile din alte localităţi (Bran, n.r) ci între noi, iar dacă mai rămîn ceva păşuni, acelea să fie date oierilor din afară. Nu este normal ca noi să plecăm de pe munţii noştri, să cerem păşunatul din alte localităţi,aşa cum ne-a sugerat un consilier local”, a declarat unul dintre ciobanii săceleni care în această dimineaţă şi-a adus turmele în faţa primăriei, potrivit Monitorul Expres.

În faţa sediului primăriei din Săcele au fost aduse, în această dimineaţă, peste 300 de oi, aparţinînd ciobanilor locali.

Previous Story

Brasov: Drum judetean reparat de urgenta. Pe acolo vor trece blindatele si tancurile NATO, care vor participa la un exercitiu militar de amploare

Next Story

Brasov: Peste 1 MILION de vizitatori au fost la MALL-ul Coresi in prima luna de functionare