Brasov: Primaria revendica Cetatea in instanta

Last Updated on mai 31, 2015

Primăria Brașov a anunțat o nouă strategie în vederea recuperării cetății de pe Dealul Straja care se află în prezent în proprietatea SIF Transilvania.

După ce în ultimele 10 luni juriştii municipalităţii au dus o intensă muncă de cercetare, ajungând cu documentele până la 1800, Primăria are acum opțiunea de a revendica edificiul în instanță, renunțând astfel la intenția de a-l cumpăra.

„Am căutat în arhive până în jurul anului 1800 şi am identificat o serie de documente detaliate, iar după ce ne-am consultat cu juriştii noştri, dar şi cu avocaţi, am decis să facem acest demers în instanţă în vederea revendicării imobilului ca bun al municipiului Braşov. Din datele pe care le avem reiese că, de-a lungul anilor, municipiul Braşov a contribuit la acest imobil, iar toate documentele justificative le-am depus în instanţă şi sunt optimist că vom avea câştig de cauză în acest demers”, a subliniat primarul George Scripcaru, citat de bzb.ro

„Am depus deja acţiunea în instanţă, încă nu s-a stabilit primul termen de judecată. Astfel, acest drept de preemţiune nu mai era necesar, până la clarificarea problemei juridice a acestui imobil”, a mai explicat primarul.

Cetatea a intrat în circuitul turistic în 1982 fiind administrată atunci de Oficiul Naţional de Turism (ONT). ONT s-a privatizat după 1990, iar Cetatea a ajuns din 1992 în proprietatea Aro Palace, care, la rândul ei, s-a privatizat, ulterior SIF Transilvania devenind acţionar majoritar la aceasta.

Previous Story

Brasov: Taieri masive de copaci intr-una dintre cele mai frumoase rezervatii naturale din România

Next Story

Doua tinere ii conving pe straini ca Brasovul este cel mai frumos loc din România