Brasov: Cardul de sanatate se ELIBEREAZA si vineri, sambata, duminica! Vezi aici programul:

Last Updated on mai 1, 2015

Potrivit unui comunicat de presă eliberat de Casei de Asigurări de Sănătate a Judeţului (CASJ) Braşov, în perioada 1-3 mai, instituţia va asigura permanenţa, pentru activitatea cu publicul, strict legată de distribuirea cardului naţional de sănătate.

„În perioada 1.05.2015-03.05.2015 la sediul CAS Braşov se va desfăşura activitate de eliberare de carduri naţionale în cadrul următorului program de lucru cu publicul: 8.30 -14.30”.

În aceeaşi perioadă se va asigura asistenţă tehnică atât pentru asiguraţi cât şi pentru furnizori.

Vă reamintim că :

  • cardul naţional de sănătate nu este transmisibil;
  • serviciile medicale de urgenţă se vor acorda fără să fie necesară validarea acestora cu cardul de sănătate;
  • copii cu vârsta până la 18 ani nu au primit card de sănătate. Ei beneficiază de servicii medicale conform legii. Aceste servicii se acordă necondiţionat, indiferent dacă părinţii sau tutorii legali sunt sau nu asiguraţi;
  • persoanele neasigurate beneficiază ca şi până acum de pachetul minim de servicii medicale,  conform site-ului CASJ Braşov.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că acest proiect are rolul de a gestiona şi transparentiza modul de utilizare a fondurilor din sistemul de sănătate, în beneficiul asiguraţilor.

Prin implementarea acestui proiect, vom obţine ca rezultat utilizarea fondului constituit din contribuţia asiguraţilor doar pentru servicii reale de sănătate. Un sistem care se doreşte performant presupune reguli şi proceduri pe care toţi cei care fac parte sau interacţionează cu sistemul trebuie să le respecte.

CNAS îşi asumă responsabilitatea pentru proiectul cardului naţional de sănătate. Implementarea unui proiect la nivel naţional nu este un lucru uşor de realizat. CNAS a asigurat condiţiile legale şi tehnice pentru derularea lui, pe care furnizorii de servicii medicale au obligaţia legală să le respecte, se arată într-un comunicat emis de CNAS.

Previous Story

GRAV! Primarul Brasovului: „Niciodata nu am vazut un proiect detaliat al Aeroportului Brasov”

Next Story

Junii Brasovului va invita la „Jocul strămoşesc de la Şargu”, duminica, 3 mai. Vezi aici programul si descrierea oficiala a jocului: