Autostrada Brasov – Comarnic nu se face. Actele erau semnate pentru parteneriat public-privat iar acum premierul vrea sa o faca din bani de la buget. Toata documentatia trebuie reluata.

Last Updated on mai 3, 2015 Premierul Victor Ponta a recunoscut că cea mai mare nerealizare în cei trei ani de guvernare este legată de problema infrastructurii, în special autostrăzile, şi că cel mai probabil porţiunea de autostradă Comarnic – Braşov se va realiza cu bani de la buget.

Epopeea porţiunii de autostradă Bucureşti – Comarnic este departe de a se încheia, deşi premierul Ponta promisese că dacă nu se va face până în 2016 nu va mai candida la parlamentare. După ce s-a încercat un parteneriat public privat pentru construirea ei, se pare că şi acest plan a picat în ultimul moment.

Premierul Ponta a început să spună că a început să înţeleagă de ce nici guvernele Năstase, Tăriceanu sau Boc nu au reuşit să mişte lucrurile în direcţia construcţiei de autostrăzi.

Porţiunea Comarnic – Braşov, despre care premierul a spus că şi-ar putea da doctoratul, nu are însă o soluţie. Ponta afirmă că nu îl poate face un singur guvern, anunta gandul.info.

El susţine că toate documentele au ajuns până la faza semnăturii, pe baza unui parteneriat public – privat, dar că s-a promovat o ”gândire populistă şi stupidă că Ponta vrea să o facă prea scumpă”.

Premierul a recunoscut că acelaşi tip de discurs îl avea în 2009, dar că acum a încercat să vorbească cu preşedintele Iohannis şi cu PNL pentru a se ajunge la un consens pe subiect.

Ponta a precizat că, deşi soluţia pentru Comarnic – Braşov este parteneriatul public – privat, ea se va face cu banii de la buget.

”Dacă mă duc la Transporturi, CNADNR, toţi îmi vor spune a doua zi ne ia DNA-ul. Suntem în blocaj, este un blocaj politico-instituţional de înţelegere politică. O vom face din buget, nu din bani europeni. Nu vom avea bani europeni pentru Comarnic – Braşov, nu ni se dau”, a afirmat Ponta la B1 TV.

Previous Story

Junii Brasovului va invita la „Jocul strămoşesc de la Şargu”, duminica, 3 mai. Vezi aici programul si descrierea oficiala a jocului:

Next Story

Brasov: Sportiv atacat de o ursoaica, cu doi pui, la Predeal