Brasovul, model pentru gestionarea cainilor fara stapan

Last Updated on aprilie 24, 2015

În curând Brașovul va avea primul manual de protecție a animalelor, manual destinat elevilor cu vârste între 10 și 14 ani. Manualul face parte din programul educaţional pe care Braşovul vrea să îl implementeze, în paralel cu dezvoltarea sistemului de gestionare a câinilor fără stăpîn.

Sistemul, bazat pe colaborarea dintre autoritățile publice și ONG-uri, ar putea fi luat ca model și pentru alte orașe din România și din străinătate.

„Manualul este aproape gata, iar pînă în iunie aşteptăm şi avizul de la Ministerul Educaţiei, care trebuie să îl aprobe“, a declarat Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei „Milioane de prieteni“, citată de monitorulexpres.ro

Brașovul a fost lăudat și de Sabine Zwiers, reprezentant al World Animal Protection, care a declarat, într-o întîlnire cu viceprimarul Adina Durbacă şi preşedintele Asociaţiei „Milioane de prieteni“, că în oraș există cea mai bună colaborare între autorităţile publice şi ONG-uri în ceea ce priveşte gestionarea animalelor fără stăpîn din România.

Braşovul ar putea găzdui, în curînd, o conferinţă internaţională pe tema protecţiei animalelor.

 „Aici, problema animalelor este gestionată de primărie, în colaborare cu Asociaţia «Milioane de prieteni», Braşovul fiind un exemplu de bune practici în acest sens. Acest model ar putea fi preluat de alte municipalităţi din România. Cred că Braşovul este cea mai potrivită localitate pentru organizarea unei conferinţe internaţionale privind protecţia animalelor“, a declarat Sabine Zwiers.

„Primăria Braşov este deschisă să organizeze această conferinţă internaţională şi să pună la dispoziţia altor municipalităţi din ţară şi din străinătate materiale de informare şi de promovare a bunelor practici“, a spus viceprimarul Adina Durbacă.

Previous Story

Recuperarea terenului Aeroportului Brasov a trecut de primul hop. Proiectul de lege va intra in dezbatere la Senat

Next Story

Brasov: Strazi inchise sambata cu ocazia Maratonului