Se schiaza bine in Poiana Brasov. Sezonul de schi a fost prelungit pana la sfarsitul lunii aprilie

Last Updated on aprilie 1, 2015 Sezonul de schi din Poiana Braşov a fost prelungit pînă la sfîrşitul lunii aprilie, avînd în vedere condiţiile bune de
schiat din staţiune.

În aceste condiţii, Primăria municipiului Braşov a prelungit convenţia de colaborare cu Ana Teleferic, pentru exploatarea în comun a mijloacelor de transport pe cablu.

„Prelungirea convenţiei cu Ana Teleferic este determinată de prelungirea sezonului de schi. A trebuit să facem acest lucru avînd în vedere că există condiţii meteo foarte bune în această perioadă.

Trebuie să recunoaştem că a fost un an foarte bun pentru schiat, iar acest lucru s-a văzut şi în încasările la mijloacele de transport pe cablu“, a precizat primarul George Scripcaru, citat de Monitorul Expres

De altfel, edilul spune că încasările au depăşit estimările iniţiale.

„Raportîndu-ne la sezonul 2013 – 2014, încasările din februarie 2015 depăşiseră deja pe cele din întreg sezonul trecut. De aceea a fost nevoie să facem şi o rectificare bugetară acum, să putem încadra veniturile suplimentare pe care le-am obţinut“, a mai spus primarul George Scripcaru.

Pe de altă parte, deşi anii trecuţi au existat unele discuţii legate de preluarea mijloacelor de transport pe cablu de la Ana Teleferic, primarul spune că această variantă nu mai este de actualitate, din cauza costurilor foarte mari pe care le-ar presupune cumpărarea.

„Preluarea transportului pe cablu aflat în proprietatea Ana Teleferic înseamnă multe milioane de euro şi nu este fezabil pentru municipalitate. Mai eficient ar fi să investim în dezvoltarea infrastructurii, în Postăvarul, de exemplu. De altfel, există deja şi un studiu de fezabilitate pentru extinderea domeniului schiabil din Poiana Braşov spre Rîşnov, care ar fi o investiţie mai eficientă“, a explicat primarul George Scripcaru.

Previous Story

Brasovul te invita la Parada Junilor 2015! Imbracati in costume populare, calare pe armasari, impodobiti cu panglici multicolore, membrii celor 7 cete de juni vor porni pe strazile orasului vechi

Next Story

Brasov: A gasit o borseta cu 5.000 de euro si a predat-o la politie