Cetatea Rasnov, restaurata cu 7 milioane de euro, fonduri europene

Last Updated on aprilie 10, 2015 Autorităţiile locale din Râşnov pregătesc un nou proiect de reabilitare a Cetăţii Râşnov, proiect care va fi depus pentru accesarea de fonduri europene prin Programul Operaţional 2014-2020.

Noul proiect vizează restaurarea şi conservarea „Cetăţii de Sus”, începând cu zidurile de apărare şi continuând cu turnurile, şi reconstruirea a trei căsuţe folosind martori foto.

De asemenea, prin proiect vor fi amenajate alei pentru circuitul de vizitare, precum şi toate instalaţiile conexe a ceea ce înseamnă funcţionarea unui muzeu: canalizare, o nouă instalaţie electrică şi fibră optică, în eventualitatea unor transmisii TV.

 

„Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 7 milioane de euro, avem deja studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. Probabil, vom fi printre primii care vom depune dosarul”, a declarat Adrian Veştea, primarul Râşnovului, ctat de Transilvania Expres.

Finanţarea este prevăzută a se face pe axa prioritară 5.1 – Valorificarea potenţialului turistic, astfel că nu este inclus muzeul cetăţii, acesta urmând, de asemenea, să intre pe viitor într-un proces de reabilitare, dar în cadrul unui proiect separat, cu o valoare aproximativă de 1 milion de euro.

foto: casarasnoveana.ro
foto: casarasnoveana.ro

 

Astfel, în cadrul muzeului vor fi regândite 3 zone de expunere, în care turiştii vor afla detalii despre istoria cetăţii, despre ordinul cavalerilor templieri, respectiv diferite expoziţii itinerante de la alte muzee din ţară.

Previous Story

Brasov: Puiul de urs, care s-a plimbat pe strada in Sibiu, a ajuns in rezervatia de la Zarnesti. „Mama lui a fost impuscata in timpul sezonului de vanatoare, iar ursul a fost tinut in ilegalitate, captiv, cel mai probabil intr-o gospodarie”

Next Story

Amintiri din Brasov: Cartierul Steagul Rosu, anii 60-70?