Brasov: S-a deschis pavilionul de reptile din Gradina Zoologica. 20 de specii: mamba neagra, soparle, o iguana, paianjeni uriasi etc. Vezi aici Galerie Foto:

Last Updated on aprilie 7, 2015 Începând de miercuri, pavilionul de reptile din cadrul Zoo Braşov va fi deschis vizitatorilor, care vor putea admira deocamdată 27 de exemplare din 20 de specii.

Alături de mamba neagră, considerat cel mai otrăvitor şarpe de pe planetă, şi mamba verde, în terariile nou-nouţe se află şi alţi şerpi, şopârle, o iguană, păianjeni uriaşi, o brască ţestoasă.

În curând va fi adus şi instalat, în zona de relaxare, într-un terariu special, şi un cocodil. Alături de reptile, dar în exteriorul pavilionului, se regăsesc şi câteva zeci de specii de plante tropicale, iar la etaj au fosrt amenajate spaţii pentru păsările exotice.

 

Din păcate însă, spun oficialii Zoo Braşov, aceastea vor fi populate în perioada următoare, deoarece acum păsările sunt dificil de procurat, pentru că sunt în perioada de împerechere, şi nici temperaturile de la noi nu sunt cele mai potrivite pentru transport.

„Am deschis pavilionul pentru reptile, care astăzi cuprinde 27 de exemplare din 20 de specii, însă numărul speciilor va ajunge la 50. Va urma pavilioanul pentru păsări exotice, care este deja amenajat pe continente, şi fiecare secţiune va avea păsări specifice continentului respectiv. Zoo Braşov va fi unul dintre cele mai importante obiective de divertisment educaţional din România”, a declarat viceprimarul Ciprian Bucur.

Reamintim că Zoo Braşov a fost redeschisă în octombrie anul trecut, după o lungă perioadă de modernizare, în cadrul unui proiect în valoare de 31,12 milioane lei, din care finanţarea Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a fost de75%, adică 22,23 milioane lei, restul de 25% fiind contribuţia municipiului.

O serie de obiective nu au fost însă acceptate la finanţare, cum ar fi de exemplu amenajarea clădirii pentru păsări exotice şi reptile, dotarea planetariului sau a clinicii pentru animale. În cazul păsărilor exotice şi reptilelor, Primăria suportă încă aproximativ 100.000 de euro pentru dotarea clădirii.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, pentru anul acesta, prioritară este repopularea Grădinii cu animale, gradul actual de ocupare fiind de 70%.

În plus, populaţia actuală a grădinii este şi îmbătrânită Zoo Braşov a achiziţionat deja trei pui de tigru siberian, în vârstă de patru luni, şi a primit donaţie singutara bufniţă polară din România, de la o persoană care a ţinut să-şi păstreze anonimatul. Tot o achiziţie recentă sunt şi cinci ponei care vor fi folosiţi pentru manej.

Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov

Previous Story

Cat de scumpa este viata la Brasov. Un salariu intreg se duce pe chirie si utilitati. Aerul curat insa ne ajuta sa traim mai mult

Next Story

Brasov: Au aparut inspectori ANAF falsi care cer direct SPAGA