Brasov: Astazi incepe „Targul de Florii si Paste din Gradina Germana”, in Piata Sfatului

Last Updated on aprilie 3, 2015 In Piata Sfatului va avea loc, in perioada 03-05 Aprilie, „Targul de Florii si Paste din Gradina Germana”. Pentru a admira traditia germano-elvetiana de impodobire a fantanilor organizatorii SC Bonima SRL – detinatoarea marcii inregistrate Oktoberfest Romania, Clubul Economic German si Agentia pentru Dezvoltarea Turismului din Transilvania, va invita sa participati la acest eveniment aflat la cea de-a doua editie, zilnic de la ora 10:00 – 22:00.

Acest obicei care dateaza inca de acum un secol, va fi transpus si in cadrul acestui festival de primavara dedicat sarbatorii Pascale.

In anul 1909 a fost decorata cu brad, flori si oua colorate, prima fantana – Osternbrunnen – intr-o piata din Elvetia, obicei care a fost preluat mai apoi de toate comunitatile germane, pentru a simboliza importanta si respectul acordat apei dar si venirii primaverii.

Asadar, o sa puteti admira fantanita hexagonala si pe cea pentru porumbei din Piata Sfatului, decorate in stil german cu decoratiuni realizate de copii.

foto: mytex.ro
foto: mytex.ro

Targul debuteaza Vineri, la ora 14.00, iar apoi programul se va desfasura zilnic intre orele 10:00 – 22:00. Puteti achizitiona decoratiuni pentru Paste hand made, accesorii, esarfe colorate din matasuri fine, turta dulce, tarte, ciocolata de casa dupa reteta bunicii.

Deasemenea  si produse traditionale care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste: carnati si specialitati traditionale din carne precum salmuri din vanat, slanina de porc de mangalita, jumari de gasca asezonate cu muraturi si palinca naturala de Zalau, vin de la cramele domnesti, branzeturi de la „Poarta maramuresana”.

Vor exista cateva standuri mai inedite precum “Poiana Fermecata”- siropuri, zacusca, gemuri de casa, standul cu specialitati olandeze, italienesti, turcesti si daca vi s-a facut dor de produsele care ieseau din cuporul mamei va invitam la standul “Amintirilor din copilarie” cu cozonac si placinte Poale’n brau.

Pentru copii, Sambata si Duminica se vor deschide atelierele de iconografie, incondeiere oua de Paste si realizare papusi din material textile incepad cu ora 10:00.

Tot pentru ei va veni iepurasul in tarcul cu animalute special amenajat: mielusei, iepurasi si pui de catei ii vor astepta sa se joace impreuna in cele doua zile din weekend.
Accesul este gratuit.

Previous Story

Junii Brasovului va invita la evenimentele traditionale: Parada, Mersul cu Stropitul, Martea cu placinte, Aruncarea-n tol. Vezi aici Programul Complet:

Next Story

Mall-ul Coresi Brasov: Noriel a deschis cel mai mare magazin de jucarii din retea, 1.024 metri patrati si o investitie de 500.000 euro