Bauturile unui tanar din Brasov i-a cucerit pe londonezi: „“Poate o sa mai merg sa muncesc in tari precum Germania, America sau Danemarca. Iar cand voi reveni in tara, revin la Brasov“

Last Updated on aprilie 30, 2015 Un braşovean i-a cucerit pe londonezi cu arta lui în prepararea cocteilurilor. Spectacolul de culori i-a adus aprecieri din partea patronilor şi spune că are o mulţime de oferte de angajare.

Alexandru Stărliciuc are 24 de ani și lucrează ca bartender în Londra de o lună, dar a lucrat în zona Birmingham timp de 1 an şi jumătate, la un hotel de cinci stele. De când s-a angajat, el a îmbogăţit meniul cu mai mult de o sută de cocteiluri.

Tânărul braşovean spune că a fost invitat să lucreze şi la hotelul echipei de fotbal Chelsea, dar a refuzat, pentru că nu a vrut să lase baltă locul unde era angajat, motiv pentru care nu s-a dus nici la interviu, nici la proba pentru care trebuia să o dea.


În ceea ce privesc planurile de viitor, tânărul a spus că el vrea să facă bani.

646x404

Să fac bani.Cât mai mulţi. Şi aici, în Marea Britanie, e locul potrivit pentru asta. Ştiu să te aprecieze şi să te plătească pe măsură. Chiar şi jumătate de oră extra eşti plătit. Nu ca în România. Au grijă să ai pauze şi tot ce ai nevoie. Nu ca la noi, munceşti 80 de ore pe săptămână pentru 250 de lei“, a spus Alexandru, citat de Adevărul si preluat de b1.ro.

Braşoveanul spune că vrea să revină în ţară, dar nu în următorii cinci ani.

Poate o să mai merg să muncesc în ţări precum Germania, America sau Danemarca. Iar când voi reveni în ţară, revin la Braşov. Dar nu aş deschide un bar în România. Prea multe taxe şi bătăi de cap la noi. În plus, românii, majoritatea, nu ştiu să aprecieze o băutură bună, fină. Ei preferă cantitatea şi să fie cât mai ieftină. În ţară faci 100 milioane de lei pe zi vânzare dacă eşti cel mai tare din oraş. În Londra faci 10.000 de lire vânzare într-o zi nu foarte aglomerată. România nu e locul de făcut bani în acest domeniu. Dacă aş face ceva, aş face cu imobiliare. Închirieri. E singurul domeniu din care ai scoate bani acasă. E o investiţie mare, dar pe termen lung e sigură. Să ai lunar un venit sigur”, a mai spus tânărul.

Întrebat dacă se simte discriminat, acesta a spus că nu se simte, chiar dacă lucrează cu bulgari, italieni, polonezi, slovaci.

Nu am probleme. Unde lucram înainte lumea era sceptică atunci când auzea că sunt român. Auzeau român, ziceau direct «gipsy». Mă priveau ciudat. Chiar se speriau uneori“, îşi aminteşte Alexandru primele luni petrecute în Anglia.

Tânărul barman locuieşte împreună cu nişte prieteni, tot români, cu care a copilărit. Aşteaptă ca prietena lui (o moldoveancă din Roman), să termine masterul şi să vină şi ea în Anglia.

Previous Story

Aeroportul Brasov: Dupa 15 ani, Prefectul, Primarul, Vicepresedintii CJ se intalnesc sa … gaseasca solutii. „Sper ca reprezentantii Primariei Brasov si ai administratiei judetene sa ia o decizie privind continuarea acestui proiect”

Next Story

Surse: Brasovul va fi gazda Jocurilor Olimpice de Iarna pentru tineret, 2020. A castigat batalia cu Lausanne