Se fac inscrieri la semimaratonul Brasovului

Last Updated on martie 18, 2015 Braşovul se pregăteşte pentru cea de-a patra ediţie a Semimaratonului anual, desfăşurat pe traseul Piaţa Unirii – Pietrele lui Solomon – Poiană – Piaţa Unirii.

În acest an, organizatorii, Asociaţia „Cetatea Braşovului“, au delimitat trei trasee pentru trei curse diferite, în funcţie de nivelul de pregătire al competitorilor.

Va exista o cursă de semimaraton, o cursă de cros şi „cursa populară“. Înscrierile se pot face pînă la data de 22 martie, pe site-ul evenimentului, www.semimaraton.ro, cursele urmînd să aibă loc în 4 aprilie.

Pînă acum, pentru semimaraton s-au înscris deja 1.200 de alergători, potrivit Monitorul Expres. Competiţia va fi asistată şi de 120 de tineri voluntari.

Trei trasee pentru toate categoriile de vîrstă

Cursa de semimaraton va avea 21 de kilometri, iar cursa de cros, 10 kilometri, traseele urmînd să se suprapună în mare parte. Pentru întrecerera populară, organizatorii vor delimita un traseu de patru kilometri, pe care îl vor putea parcurge şi copiii de peste 12 ani.

Taxele de participare diferă, în funcţie de categoria aleasă. Astfel, pentru semimaraton, alergătorii trebuie să achite 95 de lei, pentru cros, 75 de lei, iar pentru cursa populară, 10 lei în cazul tinerilor cu vîrste între 12 şi 19 ani, şi 35 de lei pentru cei mai mari.

„Ne dorim să promovăm mişcarea în aer liber, în rîndul tuturor persoanelor, indiferent de vîrstă. În semn de încurajare şi respect pentru seniorii sportului, persoanele peste 60 de ani au posibilitatea de a se înscrie în mod gratuit“, a spus Răzvan Ţiţei de la Asociaţia „Cetatea Braşovului“.

Alergătorii susţin Hospice şi liceenii din Braşov

În schimbul taxei de înscriere, competitorii vor primi un kit format din tricou tehnic de alergare, un recipient pentru hidratare, cipul de cronometrare, numărul de participare şi batoane energizante.

Tot din taxa de participare va fi constituit şi fondul de premiere, în valoare de 20.000 de lei. Restul sumei va fi folosit pentru susţinerea a două cauze.

Anul trecut alergătorii au încercat să sprijine financiar Hospice „Casa Speranţei“ pentru achiziţionarea Hos-maşinii (un automobil pentru transportul bolnavilor îngrijiţi de fundaţie) şi au reuşit să atragă din donaţii sumele necesare acestui proiect.

„Vom continua şi în acest an colaborarea cu Hospice.În plus, pentru ediţia 2015 ne-am propus certificarea unui număr de 40 de tineri liceeni în acordarea de prim-ajutor, printr-un curs susţinut în colaborare cu specialiştii SMURD din Tg. Mureş.

Prin forţe proprii, în acest an, am reuşit deja certificarea a 40 de liceeni braşoveni, în cadrul proiectului «Braşovul, o comunitate mai sigură!», pe care dorim astfel să-l continuăm“, a spus Andra Cărăuşu, coodonatoarea voluntarilor care vor ajuta la organizarea semimaratonului.

Previous Story

Primaria Rasnov, premiata pentru promovarea turistica a Cetatii

Next Story

Brasov: Joi incepe TARGUL INTERNATIONAL DE CARTE SI MUZICA – LIBRIS. Vezi aici programul complet