De astazi, incepe luna curateniei la Brasov

Last Updated on martie 9, 2015 De luni, 09.03.2015, la Braşov începe luna curăţeniei şi va fi declanşată o amplă acţiune de curăţenie a domeniului public şi privat, în toate cartierele municipiului Braşov,

„Ne dorim să întâmpinăm cum se cuvine Sărbătorile de Paşte, mai ales că în acest an vin mai devreme, astfel că din 9 martie începem luna curăţeniei de primăvară.

 

Invităm toate persoanele fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, instituţii publice şi de învăţămînt) ca în perioada 9 martie – 10 aprilie să contribuie la realizarea curăţeniei în municipiu, prin luarea de măsuri care să ducă la curăţarea spaţiilor verzi, aleilor, trotuarelor şi a rigolelor stradale din perimetrul imobilelor de locuit şi a celor cu altă destinaţie”, a făcut apel primarul Braşovului, George Scripcaru, citat de rttbrasov.ro.

Acesta a atras că este interzisă tăierea sau toaletarea neautorizată a arborilor şi arbuştilor de pe domeniul public şi privat al municipiului.

„Le-am cerut celor două firme de salubrizare să înceapă de săptămână viitoare să cureţe trotuarele la rigolă, iar după data de 9 martie să înceapă efectiv curăţenia pe domeniul public, cu tot ce presupune asta: măturat mecanizat, măturat manual, ras rigole, spălat mecanizat şi manual, întreţinere şi greblat zone verzi, tuns gard viu, igienizare cursuri de ape, ridicat depozitări accidentale”, a mai precizat primarul.

Deşeurile rezultate ca urmare a acestei activităţi vor fi depozitate lângă punctele de colectare a deşeurilor menajere, cât mai compact, urmând ca acestea să fie transportate de catre operatorii de salubrizare împuterniciţi de către Primăria Municipiului Braşov.

Totodată, toţi cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele casnice care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 8 m.c., de culoare portocalie, dispuse pe domeniul public.

Previous Story

Brasovul, primul oras din Transilvania unde a fost proiectat un film, in 1896, la doar un an de la premiera mondiala de la Paris

Next Story

Amintiri din Brasov: Muresenilor, anii ’40